Lukio-opintoihin lisää makua Loimaalla

0
Ruokaa on lukiossa nytkin tarjottimella, mutta tulevaisuudessa Loimaan lukiosta halutaan ruoan erityislukio. Lukiolaisten Ellinoora Koivulan ja Niilo Laineen mukaan se olisi hyvä lisä nyt jo monipuoliseen kurssitarjontaan. Heitä kiinnostaa erityisesti ruoan vaikutus terveyteen ja ruoan alkuperä. Lehtori Marika Suovasen tunneilla tutustutaan jo nyt muun muassa pullataikinan kemiaan. Kuva: Kati Uusitalo

LOIMAAN lukiosta havitellaan ruokalukiota. Novidassa selvitellään parhaillaan, millaista rahoitusta olisi hankkeelle saatavissa, millaisia yhteistyökumppaneita olisi saatavissa mukaan ja miten nopeasti voitaisiin edetä. Nyt on jo varmaa, että ensi lukuvuonna lukiossa järjestetään ruokaan keskittyvä kurssi, jonka suunnittelu on parhaillaan käynnissä.  Ajatuksena on saada kurssiin mukaan sekä käytäntöä että teoriaa ruoasta, sen alkuperästä ja käytöstä sekä esimerkiksi ruokakulttuurista meillä ja muualla.
Yhteistyökumppaneita arvellaan löytyvän: Loimaalla on paljon tuottajia, mutta myös alan opetusta Novidassa ja sen koulutilalla. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviralla on Loimaalla siementarkastusyksikkö ja Loimaalla sijaitsee myös Suomen ainoa maatalouteen keskittynyt erikoismuseo Sarka.

Kati Uusitalo

 

Lue lisää 16.2.2017 lehdestä