Pro jätti lakkovaroituksen – työnseisaus näkyisi Loimaalla

0

Ammattiliitto Pro on jättänyt ict-alaa koskevan lakkovaroituksen. Sen piirissä ovat henkilöstöpalveluyhtiö Baronan ja Manpowerin puhelinpalvelukeskuksissa työskentelevät Loimaalla, Joensuussa, Kuusamossa, Jyväskylässä ja Turussa. Loimaalla toimii ManpowerGroup Contact Center.
Jos sopuun ict-alan töistä ei päästä, Pro aloittaa työnseisauksen aamukuudelta keskiviikkona 22. helmikuuta ja se päättyy 24. helmikuuta ennen puoltayötä.

Pron mukaan työantajaliitto Palta ja Barona yrittävät siirtää ict-alan alihankinnan työntekijöitä työehtoja heikentävän työehtosopimuksen piiriin, jonka on solminut Palvelualojen ammattiliitto PAM. Pron mukaan sillä ja PAMilla on yhteisymmärrys siitä, että ict-alan töitä tehdään vain alan työehtosopimuksella.

Palta kiistää syytökset työehtojen heikentämisestä ja sanoo Pron kiristävän työnantajapuolta perättömin väittein, kertoo STT. Liiton mukaan Palta ja Barona eivät ole heikentämässä henkilöstön etuja millään tavalla, eivätkä ole muuttaneet työehtosopimusten soveltamisalaa aikaisemmasta.
Palta huomauttaa STT:lle, että Pro järjesti samankaltaisen lakon viimeksi joulun alla, jolloin samat toimihenkilöt olivat lakossa kaksi päivää.