Sampostakaan ei vastusta Hurrikaanille

0

LENTOPALLO Sampo–Hurrikaani 0–3 (17–25, 20–25, 20–25).
Hurrikaani nappasi keskiviikkona Siilijärvellä Pielaveden Samposta jo 11. voiton putkeen. Hurrikaani ei ole tämän vuoden puolella hävinnyt vielä kertaakaan Mestaruusliigassa ja porskuttaa vahvasti kohti runkosarjan voittoa. Runkosarjan voitto antaisi sille kotiedun jokaiseen pudotuspelivaiheeseen ja olisi seurahistorian toinen.
– Keskityimme pelkästään tähän yksittäiseen otteluun emmekä ajatelleet asioita liian pitkälle, päävalmentaja Lauri Rantanen väitti.
Sen hän kuitenkin myönsi, että voitto saattaa vaikuttaa positiivisesti, kun joukkueet kohtaavat uudelleen jo puolentoista viikon päästä Pielavedellä. Vierasvoitto tuli tällä kertaa vaarallisesti Samposta hiukan helpommalla kuin odotettiin.
– Ehkä Sampo oli vahvempi Loimaalla. Toisaalta, pelasimme melko hyvin, tyytyväinen Rantanen pohti.

HURRIKAANI OTTI ensimmäisessä ja toisessa erässä kuskin paikan heti kättelyssä eikä päästänyt kotijoukkuetta viemään peliä missään vaiheessa. Kun Hurrikaanin tasoinen joukkue päästetään parin-kolmen pisteen karkumatkalle, eron kiinni kurominen on todella haastavaa. Niin vähän nykykuntoinen Hurrikaani tekee virheitä. Keskiviikkona se ”lahjoitti” vain viisi hyökkäysvirheen johdosta tullutta pistettä isännille.
– Puolustimme, torjuimme ja voitimme jatkopallotilanteet. Siinä voittopelin lääkkeet.
Hurrikaani on viime peleissä osoittanut puolustus- ja torjuntapelin tiivistymistä. Juuri nämä osa-alueet ovat niitä, joiden varaan pudotuspeleissä voidaan laskea menestyminen. Runkosarjassa pärjää hyökkäämällä, mutta mestaruuden voittaminen vaatii koko joukkueen puolustuspelaamisen ja torjuntapelin onnistumista.
Keskiviikkona kapteeni Matti Oivanen osoitti (6 torjuntapistettä), että kokenut keskipelaaja alkaa löytää jo sitä pudotuspelifiilistä, millä joukkuetta johdetaan kohti kirkkaimpia mitaleja. MaO:n lisäksi velipoika Mikko nakutti 13 pistettä yhdessä Tomi Mutkan kanssa.

HURRIKAANI JAHTAA runkosarjan voittoa nyt käytännössä enää Valepan kanssa. Molemmat joukkueet vierailevat vielä kertaalleen Sampon vieraana ja kohtaavat toisensa runkosarjan päätöskierroksella Sastamalassa. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Hurrikaani saattaa varmistaa runkosarjan voiton jo ennen viimeistä kierrosta. Otteluita sillä on jäljellä vielä kuusi, joista seuraava on tulevana sunnuntaina Loimaalla Vantaa Ducksia vastaan.

Valtteri Arra