TS: Mies selitti sytyttäneensä tulipalon päähänpistosta Loimaalla

0

Nuori mies sytytti omakotitalon tuleen Loimaan keskustassa hetken päähänpistosta. Mies sytytti talon ulkolaudoituksen tuleen kotimatkalla baari-illan jälkeen viime kesäkuussa.

Näin 23-vuotias tekijä kertoi oikeudessa. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Miestä harmitti ja hän tunsi itsensä yksinäiseksi baarista lähtiessään. Siksi hän päätti kokeilla, miten helposti kotimatkan varrella sijaitseva omakotitalo syttyisi palamaan. Mies tunsi kiinteistön ja myös talon omistajaperhe oli tuttu miehelle.

Oikeudessa mies kertoi, että hänellä ei ollut mitään rakennuksen omistajia vastaan. Hän tyhjensi ensin jäteastian pihalle ja pinosi sadevesiviemäreitä estämään pihaportin avautumisen. Lopulta hän sytytti talon ulkolaudoituksen tuleen, kertoo lehti.

Palon sytyttänyt väitti, että yritti ensin sammuttaa liekkejä. Kun tuli ei suostunut tukahtumaan, mies siirtyi lähistölle seuraamaan tilannetta.

Miehen mukaan hänen päähänsä ei pälkähtänyt, että talossa voisi olla ihmisiä sisällä.

Omakotitaloalueella liikkui sattumalta poliisipartio, joka kiinnitti huomiota savuun. Kun partio saapui palopaikalle, talon ulkoseinä oli jo tulessa ja liekit nuolivat räystästä.

Poliisimiehet herättivät nukkuvan perheen, ja kaikki neljä henkilöä pääsivät pelastautumaan ehjinä ulos.

Oikeus tuomitsi miehen tuhotyöstä vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tehosteeksi oikeus määräsi 30 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Lisäksi mies joutuu korvaamaan reilut 20 000 euroa palaneen seinän korjauskuluina.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi, että asukkaat säilyivät vahingoittumattomina vain sattuman oikusta.