eXsaints soittaa romppoheviä

0
eXsaints julkaisi ensimmäisen sinkkunsa maaliskuun alussa. Kuva: Krister Halttunen
eXsaints julkaisi ensimmäisen sinkkunsa maaliskuun alussa. Kuva: Krister Halttunen

LOIMAA – Haluamme välittää keikoillamme yleisölle positiivista energiaa, eXsaints-yhtyeen toinen laulusolisti Maisa Riuttaskorpi sanoo.
Loimaalaislähtöiset sisarukset Maisa Riuttaskorpi, 39, ja Daniel Riuttaskorpi, 27, ovat vuonna 2015 toimintansa aloittaneen eXsaintsin perustajajäsenet. Daniel Riuttaskorpi on bändin rumpali, toinen laulaja on Maisa Riuttaskorven puoliso Eero Inkeroinen, 38. Kitaristi on Jarno Rainio, 40, ja basisti on Roi Partanen, 18. Maisa Riuttaskorpi ja Eero Inkeroinen asuvat Porvoossa ja Roi Partanen Helsingissä, jonne myös Daniel Riuttaskorpi on juuri muuttamassa Loimaalta. Jarno Rainio on Vantaalta.
– Bändin nimi eXsaints on vapaasti käännettynä entiset pyhät, sillä meillä kaikilla on uskonnollinen tausta, mistä tulee vaikutteita musiikkiimme.
Bändin ensimmäinen sinkku Storm in my mind ilmestyi 1. maaliskuuta ja on kuultavissa YouTubessa ja Spotifyssa. Kappaleen sävel ja sanat ovat Inkeroisen käsialaa ja sovituksesta vastaa koko bändi. Sinkulla viuluosuudet soittaa Auri Niskanen, joka ei ole enää mukana bändissä.
Maisa Riuttaskorpi kuvaa bändin musiikkia romppoheviksi.
– Nimitys tulee siitä, kun lapsena kuuntelin jotakin iskelmää, ja äiti sanoi, ettei tuollaista romppoa tarvitse kuunnella. Sana kuvaa hyvin musiikkiamme, joka on raskaampaa genreä.
Bändi esittää ainoastaan omia kappaleitaan, joihin tekemiseen osallistuvat kaikki bändin jäsenet. Biisejä on esikoissinkun lisäksi valmiina jo useampia. eXsaintsin omia biisejä kuullaan myös Emergenza-festivaalikisassa, jossa yhtye on selviytynyt jatkoon.
– Kisa on maailman suurin bändikilpailu, johon Suomessa osallistui 80 bändiä. Niistä puolet pääsi yleisöäänestyksen perusteella semifinaaliin, joka järjestetään 7. huhtikuuta Nosturissa Helsingissä.

Tiina Naula

 

Lue lisää 25.3.2017 lehdestä