Hurrikaani kuudetta kertaa välieriin

0
Luke Smith, Tuomas Koppanen ja Mikko Oivanen hyppäsivät torjuntaan. Kuva: Eveliina Toivola
Luke Smith, Tuomas Koppanen ja Mikko Oivanen hyppäsivät torjuntaan. Kuva: Eveliina Toivola

LENTOPALLO Hurrikaani–Vantaa Ducks 3–0 (25–21, 25–19, 25–17). Hurrikaani jatkoon otteluvoitoin 3–0.
Hurrikaani jatkaa sunnuntaina alkavissa välierissä nyt kuudetta vuotta putkeen. Se varmistui maanantaina kolmannessa puolivälierässä Vantaan Ducksia vastaan. Hurrikaanin kolmas voitto vantaalaisista irtosi kahta aikaisempaa ottelua helpommin. Ducks onnistui kiusaamaan kahdessa ensimmäisessä ottelussa Hurrikaania yllättävänkin tehokkaasti, mutta maanantaina Hurrikaani oli kuskin paikalla heti ottelun alusta saakka.
– Meidän syöttö-vastaanottopelimme oli ehjää. Pääsimme nyt myös syötöllä hajottamaan kaverin vastaanottoa, Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen analysoi.
Sen lisäksi vastaanotto kesti vieraiden pommituksen ja mahdollisesti monipuolisen hyökkäämisen. Jos kahdessa ensimmäisessä ottelussa Mikko Oivanen oli täystyöllistetty, tällä kertaa MiO sai tyytyä ”vain” 26 passiin. Nyt Luke Smith ja Eemeli Kouki saivat Harrison Peacockilta ahkerasti passeja, joista yleispelaajat kokosivat yhteensä 29 pistettä.
– Emme voineet kotijoukkueen yleispelaajille mitään. Heiltä vahva esitys, häviäjien Vantaan päävalmentaja Ismo Tuominen myönsi rehellisesti.
Tuomisen mukaan Hurrikaani pelasi myös aikaisempaa monipuolisemmin, eikä joukkueen tulosvastuu ollut pelkästään MiO:n varassa.

RUNKOSARJASSA kahdeksanneksi sijoittunut Ducks teki puolivälieräsarjasta mielenkiintoisen. Se pelasi, kuten altavastaajan kuuluukin, ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Kokenut Toni Kankaanpää ja nuori yleispelaaja Miro Määttänen eivät kättä säästelleet, ja heille taustatukea antoi hakkuri Karl Külaots. Maanantaina Hurrikaani oli kuitenkin löytänyt lääkkeet kolmikon pysäyttämiseksi ja parhaana palkittu Külaots jäikin vain yhdeksään pisteeseen.

HURRIKAANI PÄÄSEE kolmannen voiton ansiosta lataamaan akkuja seuraavaa pudotuspelivaihetta varten. Tulevana sunnuntaina se saa vieraaksi rovaniemeläisjoukkue Team Lakkapään, joka on kevään aikana parantanut otteitaan huomattavasti. Lakkapää on kevään aikana ollut Hurrikaanin ja Valepan ohella kuntopuntarin kärkipäässä. Rantanen tietää joukkueen potentiaalin ja vaarallisuuden.
– Sunnuntaina vastaan asettuu fyysinen ja iso joukkue. Heillä on vahva hakkuri (Fredric Gustavsson) ja pitkä ja ulottuva keskimiesosasto (runkosarjan torjuntatilaston voittanut Andre Brown ja Robert Walsh), varoitteli päävalmentaja.
Vaikka kaikki kolme runkosarjan kohtaamista menivät Hurrikaanille, on Lakkapää nyt kuin eri joukkue. Se antoi Normunds Veinbergsille runkosarjan puolivälissä potkut ja teki muutaman täsmähankinnan. Välieristä finaaliin mennään neljällä voitolla.

Valtteri Arra