Hurrikaanilla maanantaina illalla katkon paikka

0

LENTOPALLO Vantaa Ducks–Hurrikaani 2-3 (25-21, 18-25, 14-25, 25-23, 13-15). Ottelusarja Hurrikaanille 2-0, kolmella voitolla välieriin.

Hurrikaani otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla keskiviikon tapaan Ducksit viisieräisen taistelun jälkeen perjantaina. Tällä kertaa voitto irtosi Vantaalla Ducksin kotikentällä.
Jos avausottelu oli keskiviikkona äärimmäisen jännä ja täynnä raivokasta taistelua jokaisesta pallosta, perjantain ottelu oli vielä keskiviikkoistakin kovempaa pudotuspelilentopalloa. Vaikka Ducks sijoittui runkosarjassa vasta kahdeksanneksi, on se antanut Hurrikaanille jopa ennakkoa kovemman vastuksen. Vantaalaiset pelaavat ilman paineita, ja se näkyy kentällä rohkeana ja ennakkoluulottomana pelaamisena. Karl Külaots on hakkurina ollut tehokas. Perjantainakin hän oli joukkueensa tehokkain, nyt 21 pisteellä.
– Külaots on pelannut kaksi peliä putkeen kovalla tasolla. Samoin koko vastustajan joukkue pelaa nyt parempaa lentopalloa kuin kertaakaan runkosarjassa, Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen analysoi. Vaikka tuloksellisesti Hurrikaani ei ole pystynyt tyylipuhtaaseen ylikävelyyn tai murskajaisiin, on se tehnyt molemmissa otteluissa vähemmän virheitä ja ollut terävimmillään viidensissä erissä.

PERJANTAIN PELISSÄ Mikko Oivanen (29 pist. +19) oli totutun tehokas. Sen lisäksi Matti Oivanen otti verkolla niskalenkin kotijoukkueen Alpar Szabosta ja Lassi Nurmisesta. Kaikkiaan neljä pelaajaa Hurrikaanista pääsi vähintään kymmeneen pisteeseen, joten hyökkäystehot jakautuivat tasaisesti. Totta kai Harrison Peacock ruokkii ahkerimmin Mikko Oivasta  (MiO), joka on tällä hetkellä tulikuuma. Kahden ottelun jälkeen australialaispassari on antanut MiO:lle peräti 96 passia. Päävalmentajan mielestä on kuitenkin turha murehtia MiO:n suurta passimäärää.
– Mies hankittiin tänne tappamaan palloa. Luulen, että Miki tykkääkin jos saa paljon ruokaa. Ainakaan vielä hän ei ole uhannut mennä lakkoon liiallisen passimäärän takia, Rantanen hymyili.

VAIKKA perjantainen ottelu tuotti Hurrikaanille jo toisen voiton, peli ei vielä välttämättä ole mestaruuskunnossa. Tosin, pudotuspeleissä pärjäävät ne joukkueet, jotka saavat peliään kehitettyä kohti kevään isointa ja himotuinta tapahtumaa eli finaalia.
– Maanantain peli tullee olemaan samanlaista kovaa taistelua kuin mitä se on ollut jo kahdesti aikaisemmin. Meidän pitää olla hereillä heti alusta saakka, Rantanen totesi.

Hurrikaanin voitto maanantaina ei olisi mikään suuren luokan ihme, mutta Ducksille ja päävalmentaja Ismo Tuomiselle on nostettava hattua siitä, minkälaiset ottelusarjan se on saanut kehitettyä. Ducks on osoittanut olevansa juuri oikeaan aikaan pelillisesti huippuiskussa. Jos se pystyy tänään vielä hiukan parantamaan ja vähentämään omia virheitä, se saattaa poistua Loimaalta jopa voitto taskussa. Sitten otteluparissa kaikki on jälleen mahdollista. Hurrikaanin suoritustason pitäisi kuitenkin riittää. Suurin kysymys on, riittääkö Ducksien koneessa enää bensa kolmanteen kovaan puristukseen.

Valtteri Arra