Hurrikaanille ensimmäinen voitto Vantaasta

0
Lauri Rantasen ilme kertoo illan onnistumisesta. Kuva: Juuso Riponiemi
Lauri Rantasen ilme kertoo illan onnistumisesta. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Vantaa Ducks 3–2 (23–25, 25–19, 20–25, 25–20, 15–11).
Mestaruusliigan pudotuspelikevät saatiin keskiviikkona käyntiin, kun runkosarjan voittaja Hurrikaani isännöin puolivälierien avausottelussa Vantaa Ducksia. Vaikka joukkueiden välillä on selvä taito- ja tasoero, muodostui ensimmäisestä kohtaamisesta ennakoitua tiukempi taistelu. Suuri vääryys ei olisi ollut, vaikka Ducks olisi kaikkien ennakkokaavailujen vastaisesti napannut voiton. Niin vahvasti se haastoi kotijoukkuetta.
Vaikka pudotuspeleissä tärkeintä ovat voitot, on silti osattava katsoa tuloksen taakse. Keskiviikkona Ducks pelasi niillä teemoilla, joiden piti olla Hurrikaanin suurimman valtit. Vierasjoukkue hyökkäsi laidasta todella tappavasti 300. liigaottelunsa pelanneen Toni Kankaanpään (18 pist. +9) ja hakkuri Karl Külaotsin (22 pist. +11) kautta.
Varsinkin ottelun alussa Ducks sai syötöllä murrettua Hurrikaanin vastaanottoa. Samoin Ducks onnistui puolustamaan paremmin, minkä jälkeen sen jatkopallohyökkääminen tuotti tulosta.
– Vastustaja pelasi juuri niin kuin pelkäsin heidän parhaimmillaan pelaavan. Sieltä tultiin kovalla kädellä. Silti saimme henkisesti ison voiton, ja nyt katse siirretään perjantaille, Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen summasi.

KOTIJOUKKUEEN isoin ongelma oli siinä, ettei se saanut puolustettua vieraiden hyökkäyksiä takaisin pelattavaksi. Varsin kovakätiset Külaots, Kankaanpää ja toinen yleispelaaja Miro Määttänen hakkasivat rohkeasti palloa torjunnan käsistä ulottumattomiin. Välillä Hurrikaanin torjunta näytti täysin voimattomalta.
Hurrikaani saa jälleen kiittää voitosta Mikko Oivasta. Hakkuri ratkoi ottelua sen viidennessä erässä, jossa Harrison Peacock ruokki täsmäasettaan ahkerasti. Sen myönsi myös vieraiden päävalmentaja Ismo Tuominen.
– Viides erä oli puhtaasti me vastaan Oivanen. Jos mies jatkaa tuolla tasolla, otan hatun päästä ja onnittelen. Huima suoritus hakkurilta!
Kaikkiaan MiO saalisti 30 pistettä 55 prosentin hyökkäystehoilla. Se on äärettömän kova lukema, sillä Ducks rakensi kerta toisensa perään hänen eteensä isoa torjuntaa. Siitäkin huolimatta Oivanen löysi lähes aina pallon mentävän reiän vastustajan torjunnasta.

NYT HURRIKAANI on saanut ensimmäisen kolmesta jatkopaikkaan vaadittavasta voitosta. Perjantaina pelataan Vantaalla toinen osaottelu, jonka tuloksesta riippuu pitkälti, mitkä asetelmat ovat maanantaina Loimaalla pelattavaan kolmanteen otteluun. Jos Hurrikaani on onnistunut nappaamaan toisen voiton vieraskentältä, saattaa Ducksien suurin pyristelyinto olla poissa. Vastaavasti, jos se on pystynyt jatkamaan keskiviikon tasolla, ottelusarja saattaa maanantaina Loimaalla olla tasan 1–1. Tällöin ottelusarjan jatko on täysin avoinna
Hurrikaanin ja Rantasen rutiini pudotuspeleistä on niin iso, että aliarvioimiseen tai asennevammaan joukkue ei kaadu. Ja Oivasten kaltaiset pelaajat syttyvät juuri silloin, kun panokset kasvavat.

Valtteri Arra