Hurrikaanille runkosarjan voitto

0
Hurrikaanin Eemeli Kouki, Karri Kutinlahti ja Mikko Oivanen iloitsevat tehdystä pisteestä. Kuva: Juuso Riponiemi

Hurrikaani–Team Lakkapää, Rovaniemi 3–0 (25–14, 25–17, 25–21).

Hurrikaanin Eemeli Kouki, Karri Kutinlahti ja Mikko Oivanen iloitsevat tehdystä pisteestä. Kuva: Juuso Riponiemi

Hurrikaani varmisti perjantain kotiottelussa sen paljon halutun runkosarjan voiton. Vaikka runkosarjasta on Hurrikaanin osalta jäljellä vielä yksi kierros ensi lauantaina Sastamalassa, sillä ottelulla ei ole enää kummallekaan joukkueelle mitään merkitystä. Kuten ennen kautta ennustettiin, Hurrikaani ja Valepa miehittivät sarjan kärkipaikat, jopa yllättävän selvästi.
– Hyvin on kausi mennyt tähän saakka. Olemme pelanneet tasaisesti, eikä pelillisiä notkahduksia ole juurikaan tullut, Mikko Oivanen summasi.
Mikko Oivanen on yksi iso osatekijä siinä, että Hurrikaani on ollut runkosarjassa niin suvereeni. Ennen päätöskierrosta se ei ole hävinnyt kuin yhden pelin runkosarjan aikana. Ylivoima on ollut murskaavaa tähän saakka.
Perjantain ottelu Team Lakkapäätä vastaan oli kuin koko Hurrikaanin runkosarja pienoiskoossa. Kotijoukkue hyökkäsi tehokkaasti, se voitti jatkopallot pääsääntöisesti, ja sen lisäksi tavaramerkkinä ollut syöttöpeli oli rautaa. Kun Hurrikaani onnistuu rikkomaan vastustajan, nyt Lakkapään vastaanottoa näin totaalisesti, pääsee se rakentamaan tiiviin ja äärettömän fyysisen torjunnan hyökkäysten eteen. Nyt Matti Oivanen otti neljä torjuntapistettä ja koko joukkue 11.
Lakkapää tiedettiin vaaralliseksi joukkueeksi, joka parilla vahvistuksella ja valmentajavaihdoksella oli saanut peliänsä parempaan kuosiin. Siltikään rovaniemeläiset eivät päässeet oikein missään vaiheessa edes haastamaan kotijoukkuetta.
– Meillä on nuori joukkue ja välillä tulee heikompia pelejä mukaan. Osasin odottaa, että jossain vaiheessa pieni notkahdus saattaa tulla. Se tuli tänään, Lakkapään päävalmentaja Henri Tuomi totesi.
Vaikka tilastoista se ei suoranaisesti näy, oli passari Harrison Peacock jälleen todella vahva. Australialaispassari pyöritti peliä monipuolisesti, ja nopeat laitapassit sekoittivat Lakkapään vahvaa torjuntapelaamista. On myös ihailtavaa, kuinka Peacock tarjoilee kolmeen metriin palloa Luke Smithille ja Eemeli Koukille. Molemmat yleispelaajat tulivat Lakkapäätä vastaan useaan kertaan kutospaikalta hyökkäämään.
– Hyvä runkosarja on takana. Saamme valita ensimmäisen vastustajan, ja meillä on loppuun saakka kotietu, siinä ne positiiviset asiat, Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen totesi.
Rantanen kuitenkin muistutti, että joukkue ei ole vielä voittanut mitään vaan nyt vasta alkavat ne tosipelit.

Valtteri Arra