Koululaiset tuntevat Paavo Nurmen yllättävän hyvin

0
Paavo Nurmen koulukiertue vieraili Mellilän Asemanseudun koulussa. Kuva: Marianne Rovio
Paavo Nurmen koulukiertue vieraili Mellilän Asemanseudun koulussa. Kuva: Marianne Rovio

LOIMAA Mellilän Asemanseudun koululla osattiin vastata hienosti Paavo Nurmea koskeviin kysymyksiin, kun  turkulaiset Minna Seppälä ja Pietu Sepponen vierailivat koulussa kertomassa Paavo Nurmen historiasta, saavutuksista ja elämänvaiheista.
Lapsista joku osasi sanoa, että Paavo Nurmen muisto elää ainakin Turussa sijaitsevassa patsaassa. Uutta oli ehkä se, että urheilusaavutusten lisäksi moninkertainen olympiavoittaja oli menestynyt myös liikemiehenä
Paavo Nurmen syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 120 vuotta ja ensimmäisistä Nurmen kisoista 60 vuotta. Paavo Nurmi -koulukiertue kiertää Varsinais-Suomen alueella huhtikuun puoleen väliin asti. Kiertue kattaa yli 40 peruskoulua Turussa ja lähikunnissa. Aiempina vuosina Paavo Nurmi oppitunteja on pidetty yli 300.
– Lapsille Paavo Nurmi on yllättävän tuttu henkilö. Ja on todella mukavaa, että lapset innostuvat heti vastaamaan kysymyksiimme, Sepponen sanoi.
– Haluamme tuoda julki Paavo Nurmea ja hänen liikunnallista elämäntapaa sekä saavutuksiaan, Seppälä lisäsi.
Koulukiertue on osa turkulaista kesän Paavo Nurmi Games Festivalia. Festivaaliin kuuluu lapsille suunnattu ilmainen Paavon Sporttipäivä, Paavo Nurmi Junior Games, Paavo Nurmi Games sekä Paavo Nurmi Marathon.

Marianne Rovio

Lue lisää 23.3.2017 lehdestä