Lähde jotokselle! – LL:n joukkue mukana Wihtorin Syrjähypyssä

0

LOIMAAN Seudun Reserviläiset ry järjestää perinteisen Wihtorin Syrjähyppy -nimisen pienoisjotoksen perjantaina 24. maaliskuuta kello 18 alkaen. Tänä vuonna jotos pidetään jo 35:nnen kerran.
Jotokselle osallistutaan 3–5 hengen partiossa. Reitit kulkevat Niinijoen maastoissa, ja matkan pituus on noin kahdeksan kilometriä. Reitin varrella on kymmenkunta rastia, joilla on reserviläistaitoja mittaavia tehtäviä. Jotos kestää kaikkineen viitisen tuntia.
– Wihtorin jotos on leikkimielinen kilpailu, joka on suunnattu niin aktiivireserviläiselle kuin kenelle tahansa reippailusta kiinnostuneelle ihmiselle. Perinteinen osallistujaryhmä ovat olleet lähipaikkakuntien reserviläisyhdistysten muodostamat partiot mutta mukaan on lähtenyt myös työpaikoilta muodostettuja partioita, yhdistyksen puheenjohtaja Hannu Lahti kertoo.
Hänen mukaansa tapahtuman järjestelyihin osallistuvat  tänä vuonna yhdistyksen oman väen lisäksi esimerkiksi Loimaan Reserviupseerit, partiolaiset kahdesta lippukunnasta, SPR:n Loimaan osasto sekä muutama muuten vain vapaaehtoisesti mukaan halunnut taho.
Jotokselle lähtevillä pitää olla mukana henkilökohtainen ensiapuvarustus, maastoon ja olosuhteisiin sopiva vaatetus sekä hyvä valaisin.

YKSI jotokselle osallistuvista joukkueista on Loimaan Lehden porukka, joka kaipaa paria lisäjäsentä.
– Luotamme edelleen siihen, että Kiti (Salonen) osaa suunnistaa. Hieman on jo kokemusta, sillä lehden joukkue osallistui vastaavanlaiseen leikkimieliseen kisaan myös viime syksynä, kun Oripäässä järjestettiin Villen jotos. Lisävahvistuksia kuitenkin tarvitaan, päätoimittaja Kati Uusitalo sanoo.
Hän vakuuttaa, että joukkueessa ei pääse pipo kiristämään.
– Päätarkoituksena on pitää hauskaa ja nauttia luonnossa liikkumisesta.
Ilmoittaudu mukaan LL:n joukkueeseen: kati.uusitalo@loimaanlehti.fi