Lisää virtaa urheiluseuroihin – vastaa kyselyyn

0

SEURATYÖ
Lisää sitoutuneita ihmisiä urheiluseuratoimintaan. Lisää tukijoita seuroille. Enemmän osaamista seuratyöhön, sen organisointiin ja markkinointiin sekä yhteistyökuvioihin tukijoiden kanssa.
Virtaa urheiluseuroihin ja elinvoimaa paikallisyhteisöihin -hankkeessa etsitään keinoja kehittää vapaaehtoistyötä ja yhteistyömuotoja urheiluseuroissa.
Mukana on kuusi seuraa, Loimaan Korikonkarit, Loimaan Jankko/lentopallo, LP-Juniorit, Kosken Kaiku/pöytätennis, Pöytyän Urheilijat/pesäpallo ja Ura-Basket Kaarinasta.
Nyt hankkeessa kartoitetaan sidosryhmien näkemyksiä ja toiveita seuroille nettikyselyllä http://bilendi.decipherinc.com/survey/selfserve/53b/1703127
– Pitkäkestoinen sitoutuminen urheiluseurojen toimintaan on entistä harvinaisempaa. Urheiluseuralta vaaditaan entistä parempaa organisointia, jotta ihmisiä saadaan osallistumaan erilaisiin talkooprojekteihin. Kysymys ei ole vapaaehtoistyön korvaamisesta palkkatyöllä, vaan vapaaehtoistyön systemaattisesta kehittämisestä, VUPI-hankkeesta todetaan.
Yritykset odottavat panostuksilleen parempaa vastinetta, sillä näkyvyyden tarjoaminen ei enää riitä.
– Urheiluseurayhteistyön mahdollisuuksien muuttaminen toimiviksi käytännöiksi ei onnistu nykyisellä osaamispohjalla. Osaaminen on puutteellista sekä urheiluseuroissa että yrityksissä.
– Urheilun yhteiskunnallista tehtävää eikä median kautta saavutettavaa suuren yleisön kiinnostusta voi tulevaisuudessa rakentaa yksinomaan vapaaehtoistyön varaan. Urheiluseuroilta edellytetään aiempaa ammattitaitoisempaa toimintaa.
Vupi-hankkeen toteutuksesta vastaa Turun ammattikorkeakoulu (Centre for sport business) ja se saa rahoitusta myös Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit -toimintaryhmältä, joka vastaa Leader-rahoituksen jaosta maaseudun elinvoimaisuuden kasvattamiseksi.