Oripään historia kansien väliin

0
Mari Kujanpäälle voi tuoda vanhoja valokuvia Oripään kirjastoon. Kuva: Marianne Rovio

ORIPÄÄN historia kirjoitetaan yksiin kansiin FM Sanna Luukkosen työn pohjalta. Historian tutkijaksi Helsingin yliopistossa opiskellut Luukkonen aloitti tutkimustyön tammikuun alussa, ja tutkimuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2019 kotiseutupäiville.

Mari Kujanpäälle voi tuoda vanhoja valokuvia Oripään kirjastoon. Kuva: Marianne Rovio

– Tutkimus keskittyy Oripään historiaan siitä lähtien, kun Oripään kunta perustettiin 150 vuotta sitten. Perehdyn Oripään historiaan Suomen historian rinnalla. Itsenäisenä kuntana Oripää on ollut Venäjän vallan alaisena, itsenäistymisen alkamisen vaiheilla ja sotien ajat. Sitten se on kokenut koko Suomen tavoin rakennemuutoksen hyvinvointivaltioksi, ja teos käsittelee myös nykyaikaa, josta kirjoittaa kirjastonjohtaja Mari Kujanpää, Luukkonen kertoo.

Luukkonen toivoo, että ihmiset etsisivät Oripäähän liittyviä vanhoja valokuvia. Kaikki historiallinen aineisto, kuten polkupyörän ajolupa, voi kiinnostaa tutkijaa. Kuvat ja materiaalit voi viedä Oripään kirjastoon.
Valokuvat palautetaan omistajilleen. Ne skannataan ja annetaan sitten takaisin.
– Kuviin ja materiaaliin tulee laittaa nimet, jotta niiden palauttaminen helpottuu, Luukkonen sanoo.

Marianne Rovio

Lue lisää 16.3.2017 lehdestä