Paikallisherruus on tukevasti Hurrikaanilla

0
Mikko ja Matti Oivasen ja Eemeli Koukin muodostama kolmen miehen Hurrikaani-torjunta on vastassa verkolla, kun Loimun Janne Marttila yrittää toimittaa palloa vastustajan puolelle. Kuva: Tuomas Pelto

LENTOPALLO Raision Loimu–Hurrikaani 0–3 (13–25, 16–25, 20–25).

Mikko ja Matti Oivasen ja Eemeli Koukin muodostama kolmen miehen Hurrikaani-torjunta on vastassa verkolla, kun Loimun Janne Marttila yrittää toimittaa palloa vastustajan puolelle. Kuva: Tuomas Pelto

 

Runkosarjan kolmas ja viimeinen kohtaaminen paikallisotteluiden merkeissä Loimun ja Hurrikaanin välillä päättyi täydelliseen Hurrikaanin dominointiin. Kun jo kaksi edellistä ottelua oli kirjattu musta-keltaiselle sarjajohtajalle 3–0, ei Kerttulan torstai-illassa kukaan jaksanut tälläkään kertaa uskoa muuhun lopputulokseen. Kun ennen ottelua vielä selvisi, että kotijoukkueen hakkuri Eric Mochalski ei jalkavamman takia pysty pelaamaan, oli yksi tämän liigakauden helpoin vierasvoitto selviö.
– Aika paljon hyödyimme Loimun hakkurin puuttumisesta. Ville Juntura joutui heittämään laitaan isoa passia, ja me saimme koko ajan kahden miehen fyysisen torjunnan vastaan. Siitä sitten napsimme joko suoraan torjuntapisteitä tai sitten puolustimme pallon ylös ja jatkohyökkäsimme pisteen, Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen totesi.
Rantanen ei voitosta paukutellut henskeleitä vaan mies totesi ammattimaiseen tyyliin, että pakkovoitto haettiin ja se tuli tällä kertaa vahvalla pelillä.
– Meiltä tilanteeseen nähden todella rautainen esitys. Olimme suuria ennakkosuosikkeja, mutta itse emme tuudittautuneet helppoon iltaan vaan pelasimme kovaa kaikki kolme erää. Erittäin tyytyväinen olen juuri asenteeseemme, Rantanen kiitteli.
Torstaisen pelin vahvoja otteita esitti Mikko Oivanen 18 pisteellä, Eemeli Kouki kolmella ässäsyötöllä ja Jesse Mäntylä, joka jälleen kerran oli vastaanottopelissä joukkueen tehokkain. Raisiossa Hurrikaanin kokoonpanoon oli palannut loukkaantumisten jälkeen Johannes Laine, jota Rantanen käytti takakenttäkierroksilla. Myös Jankosta Kai Lehtinen on saanut loppukaudeksi kutsun liigajoukkueeseen, sillä valmennus haluaa Lehtisestä nimenomaan harjoitusvahvuuteen lisävoimaa.
– Kaitsun tulo auttaa meitä erityisesti harjoituksissa. Meiltä on koko kauden puuttunut se 12. pelaaja, joten Kaitsu täyttää sen roolin nyt hyvin. Pääsemme vetämään koko kevään täysillä kuusikoilla, mikä tuo laajuutta ja intensiteettiä harjoituksiin, perusteli Rantanen valintaa.

Valtteri Arra