Rauhan kyyhky lennähti kirjastoon

0
Juha, Merja ja Satulia Saarilehto haluavat herättää sotien vastareaktioksi hyvyyttä ja suvaitsevaisuutta. Taiteilijat kokevat, että ihmisiä on usein helpompi koskettaa kuvallisella taiteella kuin sanoilla. Maailmanrauha on Reija Tähtisen öljyvärimaalaus. Kuva: Kiti Salonen

LOIMAA/ALASTARO Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna sodat ovat paljon esillä Suomen historiasta puhuttaessa. Ihmisyyden tunnustajat -säätiön taiteilijat tahtovat muistuttaa, että suomalaisuutta on rakennettu myös kulttuurin keinoin.

Juha, Merja ja Satulia Saarilehto haluavat herättää sotien vastareaktioksi hyvyyttä ja suvaitsevaisuutta. Taiteilijat kokevat, että ihmisiä on usein helpompi koskettaa kuvallisella taiteella kuin sanoilla. Maailmanrauha on Reija Tähtisen öljyvärimaalaus. Kuva: Kiti Salonen

Alastaron kirjastoon pystytetyssä Aseeton Suomi -näyttelyssä on taideteoksia Merja, Satulia, Juha ja Erkki Saarilehdolta, Reija Tähtiseltä sekä Joonas ja Pekka Peltolalta.
Veistoksia, valokuvia sekä öljyväri- ja akryylimaalauksia yhdistää rauhan aate.
– Mitä synkempi maailma on, sen valoisampaa taidetta pitäisi tehdä, Satulia Saarilehto sanoo.

Aseeton Suomi -taidenäyttely Alastaron kirjastossa (Vahvalantie 5) 17.3. saakka. Kirjasto on avoinna ma ja to klo 14–19 ja ti–ke klo 10–16. Kirjastossa on 16.3. klo 17 yleisöluento aiheesta ”Uusi rauhankulttuuri ja yhteisöelämä”.

Kiti Salonen

Lue lisää 4.3.2017 lehdestä