Taide kohtasi matematiikan

0
Vielä ei ole ihan valmista, mutta kokeilla voi jo. Kristof Fenyvesi asettelee muoviputkista kootun rakennelman reunaa paikoilleen, tekijä ovat pujahtaneet sisään. Kuva: Anu Salo

LOIMAA Taide, tila, matematiikka. Nuoriso, koulutus, viisi eurooppalaista kulttuuritaustaa. Yhdistetään, sekoitetaan koulun liikuntasalissa ja aletaan tutkia, ratkaista ja rakentaa yhdessä. Mitä saadaan? Mitä halutaan saada?

Vielä ei ole ihan valmista, mutta kokeilla voi jo. Kristof Fenyvesi asettelee muoviputkista kootun rakennelman reunaa paikoilleen, tekijä ovat pujahtaneet sisään. Kuva: Anu Salo

– Luovuutta, matemaatikko Osmo Pekonen Jyväskylän yliopistosta vastaa epäröimättä. Hän toi yhdessä Taiteiden ja kulttuurin tutkimuslaitoksen tutkijatohtori Kristof Fenyvesin kanssa Loimaalle taiteen ja matematiikan työpajan, jossa oppiaineiden rajoja rikottiin ja muovattiin uusiksi kokonaisuuksiksi. Taide kohtasi matematiikan ja eri maiden nuoret toisensa. Syntyi mahdollisuuksia ymmärtää, että luovuudella saavutettavia ulottuvuuksia on enemmän kuin ehkä arvaammekaan.

Tiistaina järjestetty tapahtuma oli osa Novida lukiossa Loimaalla viikon kestävää Art and space in the city -oppilasvaihtotapahtumaa, joka on toteutettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta saadulla rahoituksella. Kaksivuotinen kokonaisuus mahdollistaa suomalaisten, kreikkalaisten, italialaisten, ranskalaisten ja ja saksalaisten opiskelijoiden ja opettajien tapaamisen ja tutustumisen.

Anu Salo

 

Lue lisää 9.3.2017 lehdestä