Uusi kilpailu Alastaron radalle

0
TCR-Seat. Kuva: PWR Racing – SEAT Dealer Team
TCR-Seat. Kuva: PWR Racing – SEAT Dealer Team

AUTOURHEILU Scandinavian Touring Car Championship rata-ajon sarja (STCC) vierailee keväällä Alastaron moottoriradalla. Sarjan toisena osakilpailuna toimiva STCC Alastaro ajetaan 19.–20.5. neljän luokan voimin.
Kilpailutapahtuma tehdään yhteistyössä ruotsalaisen STCC-organisaation, Alastaron UA:n, Euran UA:n, Kyrön Seudun UA:n ja Säkylän UA:n kanssa. Alastaron moottoriradan toimitusjohtaja Tero Tupala on innoissaan tulevasta STCC Alastaro -kilpailusta.
– Tämä on hieno tapahtuma, jonka neuvottelut aloitettiin jo viime syksynä. Oli mukava että pääsimme sarjan kanssa neuvotteluissa hyvään lopputulokseen ja saimme kilpailun Alastarolle. Ja koska STCC-sarjassa ajaa tänä vuonna erittäin paljon suomalaisia, niin Suomi–Ruotsi-maaottelutunnelma on taattu.
Myös suomalaisen järjestävän organisaation kilpailunjohtajalla Toni Niemisellä on STCC-sarjan osakilpailua kohtaan kovat näyttöhalut.
– Tämä tulee olemaan talkooväkemme voiman näyttö suomalaisessa kilpailunjärjestämisessä. Kilpailuaikataulu tulee olemaan katsojaystävällinen ja televisiointi suorana Ruotsin televisiolle näyttelee suurta osaa kilpailun läpiviemisessä.
STCC:n pääluokan säännöt uusiutuivat tälle kaudelle, ja nyt tarjolla on turboahdettuja yli 300-hevosvoimaisia rata-autoja. Luokan virallinen lyhenne on TCR. TCR-luokkaan osallistuu suomalainen LMS Racing kolmen kotimaisen ja yhden ruotsalaisen kuljettajan voimin.
Muut luokat STCC-sarjassa ovat Porsche Carrera Cup Scandinavia, jossa Anssi-Jukka Kasi jatkaa myös tällä kaudella sekä Formula STCC Nordic, jonka kalusto on Formula Renaulteja 1,6-litraisella koneella. Luokassa ajaa tänä vuonna suomalaisia kuljettajia Sami Lappalaisen tiimissä. Lisäksi yhtenä luokkana on Renault Clio Cup, johon Lappalaisen tiimi osallistuu myös suomalaiskuskien kanssa.