Hurrikaani aloitti välieräsarjan tyrmäyksellä

0
Chris Voth sai vastaansa Oivasen veljesten torjunnan. Kuva: Juuso Riponiemi
Chris Voth sai vastaansa Oivasen veljesten torjunnan. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Team Lakkapää, Rovaniemi 3–0 (25–22, 25–18, 25–17). Hurrikaani johtaa välieräsarjaa 1–0. Finaaliin neljällä voitolla.
Hurrikaani otti välittömästi Team Lakkapäältä luulot pois välieräsarjan kotiavauksessa sunnuntaina. Se hoiti ensimmäisen kohtaamisen tyylikkäästi. Joukkue saapui parketille latautuneena, eikä puolivälieräsarjan pienoisesta käsijarruasenteesta ollut tietoakaan. Avausvoitto tuli lähes täydellisellä pelillä, vaikka päävalmentaja Lauri Rantanen yritti pelin jälkeen muuta väittää.
Tällä kertaa voitto ei perustunut Mikko Oivasen yksipuoleiseen näytökseen vaan ratkaisijat tulivat muualta. Suurin voiton arkkitehti oli Jesse Mäntylä, jonka pelihuumorin ja taistelun näki ylimmälle penkkiriville saakka. Ei ole väärin sanoa, että Mäntylä pelasi yhden Hurrikaaniuransa parhaimman ottelun. Hän puolusti ottelun alussa Fredric Gustavssonin hyökkäyksiä parketista ylös pari-kolme kertaa mallikkaasti ja sai pelätyn ruotsalaishakkurin pois mukavuusalueeltaan. Sen lisäksi Mäntylän passipeli antoi jatkopallotilanteissa Hurrikaanille mahdollisuuden hyökätä laadukkaan toisen kosketuksen jälkeen. Nämä ovat niitä lentopallon pieniä yksityiskohtia, joiden ansiosta mitalipelejä voitetaan.
Kun hakkuri Oivanen jäi ”vain” 13 pisteeseen, mutta Luke Smith (17 pist. hyök% 88) nosti tasoaan valtavasti.
– Meille iso voitto. Oma peli lähti hiukan hitaasti käymään, mutta sitten se vapautui ja tulostakin syntyi. Itsellä tuntui hyvältä, ja jalat olivat irtonaisessa kunnossa. Pienten vaivojen jälkeen tuntui taas erinomaiselle pelata, Smith jutteli.
Rantanen on varmasti tyytyväinen, että australialainen on pääsemässä kovaan kuntoon juuri oikeaan aikaan. Smithin hyökkäyspeliä joukkue tarvitsee myös jatkossa, kun ottelusarja nyt siirtyy keskiviikoksi ja torstaiksi Rovaniemelle.
Lakkapää ei sunnuntaina saanut hurmosta päälle ollenkaan. Se jäi telineisiin, eikä Gustavssonistakaan ollut joukkueen pelastajaksi. Sen lisäksi runkosarjan torjuntatilaston voittanut Andre Brown oli verkolla voimaton kotijoukkueen laitapelaajien kanssa.
– Me tehtiin paljon pieniä asioita väärin. Palloa lyötiin turhaan päin kaverin torjuntaa. Ei missään nimessä pelattu hyvää lentopalloa. Nyt pitää tutkia videoita ja tehdä seuraavaan peliin muutamat asiat paremmin, päävalmentaja Henri Tuomi mietti.
Tuomi on kevään aikana saanut rovaniemeläiset kovaan lentoon. Lakkapää tiputti puolivälierissä hallitsevan Suomen mestarin Kokkolan Tiikerit, ja nyt se himoitsee Hurrikaanin päänahkaa.
Hurrikaani osoitti heti, että vastus kova. Itse asiassa Hurrikaanin sunnuntainen peli on yksi seurahistorian parhaista pudotuspeleistä. Rantasen taktiikka oli taidonnäyte, jota virkaveli Tuomi joutuu miettimään tarkkaan. Jos Lakkapää ei saa aloitussyötöllä enempää tuhoa aikaan, pääsee Harrison Peacock pyörittämään hyökkäyksiä koko arsenaalin voimin.
Keskiviikon ja torstain peleissä ratkaistaan ottelusarjan kannalta paljon. Hurrikaanille riittää periaatteessa yksi vierasvoitto, koska se pääsisi siinä tapauksessa katkaisemaan tulevana viikonloppuna ottelusarjaa Loimaalla.

Valtteri Arra