Hurrikaani matkalla finaaleihin

0

LENTOPALLO Lakkapää–Hurrikaani 0–3 (26–28, 18–25, 15–25) sekä 1–3 (20–25, 25–18, 20–25, 20–25).
Kaksi vierasvoittoa keskiviikkona ja torstaina Rovaniemeltä on täydellinen suoritus Hurrikaanilta. Jo välierien avausottelu Loimaalla osoitti, että Hurrikaani on pääsemässä hyvään kevätvireeseen. Se jatkoi samaa voittavaa trendiä viikon kahdessa vierasottelussa Rovaniemellä. Team Lakkapää ei päässyt edes kotisalissaan tasapäisesti haastamaan ennakkosuosikkia vaan joutui tyytymään kahteen kirvelevään kotitappioon.
Hurrikaanille vierasvoitot tarkoittavat sitä, että joukkue pääsee ensimmäisen kerran lauantaina Loimaalla yrittämään välieräsarjan katkaisua.
– Meillä on lauantaina edessä tämän ottelusarjan tärkein peli. Kaikki tekeminen on tähdätty siihen, päävalmentaja Lauri Rantanen kommentoi. Kommentti ei ole vain sanahelinää Rantaselta vaan sisältää myös konkretiaa.

KAKSI VIERASVOITTOA on maksimi suoritus, mutta tulosten lisäksi tapa, jolla Hurrikaani voitot otti, on erittäin tärkeää. Se ei päästänyt kotiyleisön ja orastavan rovaniemeläisen lentopallonhuuman edessä Lakkapäätä määräämään ottelun kulkua. Vaikka rovaniemeläiset saivat pelata paineettomasti, sortui kotijoukkue yllättäviin virheisiin. Maaliskuun pelaajaksi valittu Fredric Gustavsson ei vieläkään saanut konettaan täysin käyntiin, vaan Hurrikaani onnistui pitämään hakkuri vaatimattomilla teholukemilla.
– Ehkä hiukan Gustavsson sai jälkimmäisessä ottelussa peliä käyntiin, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi, Rantanen analysoi.
Rantanen piti seitsikkonsa molemmissa peleissä identtisenä. Mikko Oivasen panos oli molemmissa otteluissa merkittävä. MiO onnistui hakkurien kaksinkamppailussa lyömään ruotsalaisen virkaveljensä. Hänen lisäkseen Karri Kutinlahti osoitti hermojensa pitävän myös mitalipeleissä.
– Keskiviikon pelissä Karri nappasi kotijoukkueen eräpallotilanteessa yksin hyökkäyksen kiinni ja syötti toisessa ja kolmannessa erässä paljon meille pisteitä. Kyllähän me muutenkin olimme kaveria tehokkaampia syöttöviivan takaa. Vaikka ei hirveää määrää tullut ässiä, saimme silti omalla syöttövuorolla pitkiä pisteputkia.

HURRIKAANILLA ON siis lauantaina ensimmäinen mahdollisuus katkaista välieräsarja ja edetä finaaliin. Mikään ei tällä hetkellä näytä siltä, että Lakkapää kykenisi pitkittämään ottelusarjaa. Vaikka Lakkapään torjuntapelaamista pidettiin ottelusarjan alla vahvana, on Harrison Peacock juoksuttanut vastustajan pitkiä keskipelaajia mielin määrin.
Kun kahdessa Rovaniemellä pelatussa ottelussa Hurrikaanin hyökkäysprosentit olivat yli 50 prosentin ja kotijoukkueen torjuntamäärät verrattain vaatimattomia, voidaan tästä jakaa ansaitusti isot pisteet myös passarille. Sen lisäksi Gustavsson on jäänyt täysin MiO:n varjoon. Oivanen on osoittanut, että vuodet ulkomailla ja maajoukkueessa ovat koulineet hakkurista kylmän viileän pallontappajan.
Jos Hurrikaani voittaa lauantaina, se tarkoittaa, että seura nappaa jo kuudennen kerran putkeen mitalin. Mutta se ei varmasti riitä seurajohdolle, eikä pelaajille. Katseessa siintää kulta, mutta vasta lauantain jälkeen.

Valtteri Arra