Hurrikaani neljättä kertaa finaaliin

0
Hurrikaanifanit osoittivat lauantaina seisaaltaan suosiotaan pelaajille tuloksen ratkettua. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Team Lakkapää, Rovaniemi 3–0 (25–15, 25–16, 25–20). Hurrikaani finaaliin otteluvoitoin 4–0.
Suurena ennakkosuosikkina Mestaruusliigakauteen lähtenyt Hurrikaani osoitti, että vielä välierissäkään joukkueen todellista tasoa ei päästy testaamaan. Puhdas 4–0 otteluvoitto Team Lakkapäästä, ja sitä ennen puolivälierissä 3–0 voittolukemat Vantaa Ducksista kertovat siitä, että runkosarjan voittaja on vahvassa kevätvireessä. Jopa niin vahvassa, että lauantaina neljäs välierä oli kotijoukkueen ylivoimaista johtuen paikoitellen jopa tylsää seurattavaa. Lakkapään kokematon ja nuori joukkue ei osannut käsitellä pudotuspelien painetta vaan sortui runsaaseen virhemäärään.
– Kaverilla on kuusikollinen maajoukkuepelaajia, meiltä taas puuttuu vielä kokemus ja kovuus, summasi vierasjoukkueen päävalmentaja Henri Tuomi.
Tuomen analyysi osui täysin nappiin, sillä erityisesti hakkuri Fredric Gustavsson petti pahasti. Vielä runkosarjassa ja puolivälierissä Gustavsson pommitti järkyttäviä pistemääriä, mutta Hurrikaania vastaan hän ei saanut oikeastaan mitään aikaiseksi.

LAUANTAINA Hurrikaanista esiinmarssin suoritti Karri Kutinlahti. Päävalmentaja Lauri Rantanen on antanut tällä kaudella 22-vuotiaalle Kutinlahdelle runsaasti peliaikaa, mikä on näkynyt positiivisena tekemisenä pudotuspeleissä. Kaikkiaan yhdeksän pistettä ja neljä isoa torjuntaa on nuorelle keskipelaajalle hieno saldo.
– Lauri on antanut minulle peliaikaa tällä kaudella mukavasti, ja se kehittää. Kun pelaa, oppii paljon. Pelkästään harjoittelemalla ei opi, vaan pitää saada myös pelata. Nyt se peliaika näkyy itseluottamuksen kasvuna ja silloin myös tulee niitä onnistumisia, Kutinlahti kiitteli.
Kutinlahden lauantai-illan esitys on esimerkki koko Hurrikaanin kaudesta tähän saakka. Mikko Oivanen on hakkurina hoidellut suurta hyökkäyskuormaa, mutta yli 200 maaottelun hakkurin jälkeen on joukkueesta aina muutama pelaaja nostanut kerrallaan tasoaan. Se tekee Hurrikaanista finaaleissakin vaarallisen.
– Raavittiin tässä ottelusarjassa voitot erien lopuissa. Vasta tänään Lakkapää jäi kahdessa ensimmäisessä erässä jo alussa kyydistä, muuten edettiin jokaisen ottelun jokaisessa erässä tasatahtia 20 pisteen saakka, Rantanen summasi välieräsarjaa.

HURRIKAANI pääsee ensimmäistä kertaa pelaamaan kauden huipennusta Liikuntahallissa, mikä nostaa finaalien mielenkiintoa.
Ainakin kahdessa ensimmäisessä Loimaalla pelattavassa finaalissa pelipaikka on Loimaan Liikuntahalli, joten nyt Hurrikaani saa ensimmäisen kerran oikean kotisalin ja sen kotiyleisön tuen taakseen. Odotettavissa on suomalaisen lentopallon unelmafinaali, kun verkon toiselle puolelle astelee Vammalan Lentopallo.

Valtteri Arra