Koiraharrastajat hyvällä asialla

0
Henna Laine ja Jenny Reunanen, 11, kiertelevät näyttelyissä ja match show -tapahtumissa australianterrierien Rian ja Elsan kanssa. Kuva: Marianne Rovio

ORIPÄÄ Karvaturrit ja koirien ystävät kokoontuivat Oripäähän hyväntekemisen merkeissä. Oripään koululla järjestetty match show keräsi 55 osallistujaa, joista seitsemän osallistui möllitokoon ja kymmenen lapsi-pehmokoiriin. Tapahtumassa kerättiin varoja Oripään palvelutalon Kangaskodin sohvakaluston hankkimista varten. Järjestäjänä toimi Oripään palvelutalo.
– Tulimme mukaan kannustusjoukkoihin. On tärkeää, että vuoden vanha koirani näkee muita koiria. Olen itse asiassa ensimmäistä kertaa katselemassa match show:ssa. On kiva, että tämä toteutetaan hyvän asian puolesta, loimaalainen Mari Knuutila sanoi.

Henna Laine ja Jenny Reunanen, 11, kiertelevät näyttelyissä ja match show -tapahtumissa australianterrierien Rian ja Elsan kanssa. Kuva: Marianne Rovio

Näyttelyitä lapsesta asti kiertänyt Henna Laine kokee rennot match show:t hyvänä harjoituksena varsinaisille näyttelyille.
– Viime aikoina en ole juuri ehtinyt kiertää näyttelyissä, mutta minulle se on pitkäaikainen harrastus ja hyvää vastapainoa arkeen. Tykkään käydä kyllä paljon match show -tapahtumissa. Koirani Ria tykkää todella paljon näyttelyissä käymisestä. Se on voittanut monia näyttelyitä, ja se oikein nauttii, kun pääsee kehään. Eivät kaikki koirat pidä tällaisesta, mutta se riippuu koirasta. Turha silloin tuoda, jos koira ei viihdy, Laine pohti.

Marianne Rovio

 

Lue lisää 27.4.x2017 lehdestä