Valepa kolmannen kerran parempi

0
Luke Smithin, Jesse Mäntylän, Mikko Oivasen ja Hurrikaanin muiden pelaajien taistelu ei riittänyt torstaina Valepaa vastaan. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Valepa 1–3 (21–25, 18–25, 25–18, 16–25).
Valepa johtaa ottelusarjaa 3–0.

Luke Smithin, Jesse Mäntylän, Mikko Oivasen ja Hurrikaanin muiden pelaajien taistelu ei riittänyt torstaina Valepaa vastaan. Kuva: Juuso Riponiemi

Hurrikaani joutui finaalisarjassa kolmannen kerran toteamaan Valepan paremmakseen. Tälläkin kertaa ottelun juoni oli edellisten kaltainen. Vierasjoukkueen vastaanoton jälkeinen hyökkääminen oli tehokasta, ja keskipelaajat Jacob Guymer (9 pist.) ja Tommy Carmody (12 pist.) ottivat nyt isoa roolia niin torjunta- kuin hyökkäyspelaamisessa. Sen lisäksi hakkurien kamppailu meni selvästi Urpo Sivulan (19 pist.) nimiin. Kotijoukkueesta Mikko Oivasella (9 pist.) oli suuria vaikeuksia saada palloa Valepan kenttään. Vierasjoukkue pelasi taktisesti Mikko Oivasta vastaan hyvin ja pääsi jatkopallohyökkäämään Oivasen hyökkäysten jälkeen.
Edelleen ilman kapteeni Matti Oivasta pelannut Hurrikaani jaksoi jokaisessa erässä roikkua Valepan perässä tekniselle aikalisälle saakka. Sen jälkeen kokeneempi vierasjoukkue nosti tasoaan, eikä Hurrikaanin tavoin, sortunut pahoihin henkilökohtaisiin virheisiin. Mikko Esko pyöritti hyvän vastaanoton jälkeen monipuolista ja mielikuvituksellista peliä, jossa Sivulan ja Olli Kunnarin lisäksi Guymer ja Carmody verkolla löivät rohkeasti palloa kenttään.
– Aika samanlainen peli kuin pari aikaisempaa. Eka erä oli kovaa vääntöä, mutta kolmannessa odoteltiin ja käveltiin. Saimme opetuksen, että mitään ei saa ilmaiseksi. Sitten neljännessä olimme jälleen teräviä, Valepan parhaana palkittu Sivula kommentoi.
Tällä hetkellä Hurrikaani ei pääse tarpeeksi aloitussyötöllä vaikeuttamaan Valepan pelin rakentelua vaan Esko pääsee lähes optimaalisen vastaanoton jälkeen passaamaan. Kun tämän tasoiselle passarille annetaan mahdollisuus, hyvin usein se myös käytetään.
– Kyllä meidän peli-ilme oli hyvä. Laajuutta ei ollut tarpeeksi Valepaan verrattuna. Oma peli ei lämmitä yhtään, kun hävitään finaaliottelu, myönsi Hurrikaanin tehokkain Eemeli Kouki.
Koukin peli on koko finaalisarjan ajan ollut Hurrikaanista tasaisin. Mies tekee parketilla paljon positiivisia asioita. Hyökkäyspelin ja pisteiden lisäksi Koukin vastaanottopelaaminen on ollut varmaa, ja mies on ottanut vastuuta hienosti.
Tällä hetkellä Hurrikaani ei vain ole onnistunut koko kuusikolla vielä kertaakaan, ja osittain sen takia Valepa johtaa ottelusarjaa 3–0. Sami Kurttilan joukkue on ollut koko kevään kovassa vireessä. Sillä on nyt torstain voitto mukaan lukien 23 ottelun voittoputki. Luonnollisestikaan se ei ole hävinnyt tänä keväänä vielä yhtään pudotuspeliä. Se on asia, joka kertoo joukkueen tilanteesta paljon.
– Kyllähän kokeneet (Kunnari, Esko, Sivula) auttavat koko joukkuetta esimerkillä. Sen lisäksi, että miehiltä löytyy näissä peleissä vaadittavaa luonnetta, ovat he joukkueen nuorisolle hyviä esikuvia. Ja helpottaa totta kai omaakin valmentamista kun on kokeneita rinnalla, Kurttila myönsi.
Finaalisarjan neljän näytös näytellään tulevana sunnuntaina Vexvellä Sastamalassa. Hurrikaani pääsee täysin paineettomasti pelaamaan, vaikka Sivulan mukaan Valepallakaan ei ole paineita.
– Mennään pallo ja erä kerrallaan eteenpäin.

Valtteri Arra