Ypäjällä äänestettiin ahkerasti ennakkoon

0
Ypäjällä tiistaina ennakkoon äänestänyt Anne Lindholm leimautti äänestyslippunsa vaalitoimitsija Pekka Moisanderilla. - Sopiva ehdokas oli helppo löytää, Lindholm sanoi. Kuva: Tiina Naula

KUNTAVAALIT Ypäjäläiset ovat äänestäneet kuntavaaleissa ennakkoon selvästi vilkkaammin kuin viime kerralla. Ypäjäläisistä äänioikeutetuista kävi ennakkoon äänestämässä 31,4 prosenttia, mikä on 2,6 prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa, jotka järjestettiin lokakuussa 2012.

Ypäjällä tiistaina ennakkoon äänestänyt Anne Lindholm leimautti äänestyslippunsa vaalitoimitsija Pekka Moisanderilla. - Sopiva ehdokas oli helppo löytää, Lindholm sanoi. Kuva: Tiina Naula

Seudun kunnista eniten laskua tuli Oripäässä, jossa aktiivisuus putosi viime vaaleihin verrattuna 4,5 prosenttiyksikköä ja äänestämässä kävi ennakkoon 26,4 prosenttia äänioikeutetuista. Loimaalla äänensä antoi ennakkoon 27,1 prosenttia äänioikeutetuista, mikä on 2,3 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viimeksi.

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi viime viikon keskiviikkona ja päättyi tämän viikon tiistaina. Ypäjän vaalitoimitsijoihin kuuluneen Pekka Moisanderin mukaan erityisesti viimeinen ennakkoäänestyspäivä oli vilkas. Ypäjällä kävi tiistaina äänestäjiä runsaasti jo heti ennakkoäänestyspaikkana toimineen kunnanviraston avauduttua.

– Avasimme ovet kello 9, ja ensimmäisten kahden tunnin aikana äänestäjiä kävi jo nelisenkymmentä. Viikonloppuna oli hiljaisempaa, mutta kaikkina muina päivinä äänestäjiä kävi hyvin, Moisander kertoi.

Humppilassa on perinteisesti äänestetty ahkerasti ennakkoon, niin oli tälläkin kertaa, sillä äänioikeutetuista kävi uurnilla 42 prosenttia. Nousua viime kuntavaaleihin tuli 0,6 prosenttiyksikköä. Punkalaitumella äänestysaktiivisuus nousi viime vaaleista 1,5 prosenttiyksiköllä ja oli 31,2 prosenttia. Huittisissa ennakkoäänestysprosentti oli 27, joka on 1,8 prosenttiyksikköä pienempi kuin syksyn 2012 kuntavaaleissa.

Kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina 9.4.