Kylien väki kokoontui kouluille

0
Koronatapauksia on Loimaalla nyt niin alakoulussa kuin ammattioppilaitoksessakin. Arkistokuva.

LOIMAA/KAUHANOJA, VIRTTAA Avoimet kylät -päivä kokosi pienimmätkin kyläläiset Kauhanojan koululle. Iida Järvenpään pihalla vetämät leikit olivat lapsista kiherryttävän hauskoja.

Varttuneemmille kyläläisille oli tarjolla parennoiden vaihtoa, villiyrttitietoutta, kuntojumppaa, kirppistelyä ja kahvittelua. Elina Huhti kiitteli, että rentoon ja vapaamuotoiseen tapahtumaan oli mukava tulla.

Jotain uutta on kiva kokeilla perinteisen pajapäivän lisäksi, kyläyhdistyksen sihteeri Johanna Kujala totesi.

Virttaan kyläpäivässä koululla oli erityinen merkitys, sillä koulu täyttää syksyllä 140 vuotta. Kyläpäivään oli koottu vanhoja valokuvia, kirjoja ja koulutarvikkeita. Yhtenä ohjelmanumerona tapahtumassa luettiin nykyisten oppilaiden koulustaan tekemiä mietelmiä.

Koulussa on hyvää ruokaa ja kivat säännöt. Täällä ostetaan välillä jätskiä ja saa pelata tietokoneella. Piha on sopivan iso, lapset miettivät.

 

Häntähippaa! Osku Reunanen varjeli Kauhanojan kyläpäivillä sinivalkeaa häntäänsä Mirko Järvenpäältä. Kuva: Kiti Salonen.

 

Renne ja Senni Suonpää viihtyivät Kauhanojan kyläpäivillä koulun leikkitelineissä. Renne menee syksyllä Kauhanojan koulun ykkösluokalle. Kuva: Kiti Salonen.

 

Virttaan kyläpäivää varten rakennettu nurkkaus muistutti entisaikojen koululuokkaa. Kansakoulun ensimmäisen opettajan palkaksi määrättiin kaksi tynnyrinalaa peltoa, lehmän ruoka talvella ja kesällä, 16,5 syltä halkoja sekä valo. Kuva: Karoliina Markula.

 

Virttaan kyläpäivässä poikkesi 15 pappamopoa. Jouko Oksasen menopeli on vuodelta 1962. Kuva: Karoliina Markula.

Lue lisää 13.6.2017 lehdestä