Martti Mölsä vaihtoi eduskuntaryhmää

0
Vuonna 1952 syntynyt kansanedustaja Martti Mölsä ei ota kantaa siihen, pyrkiikö hän jatkokaudelle seuraavissa eduskuntavaaleissa. – Ne ratkaisut tehdään lähempänä vaaleja. Kuva: PS kuvapankki
Vuonna 1952 syntynyt kansanedustaja Martti Mölsä ei ota kantaa siihen, pyrkiikö hän jatkokaudelle seuraavissa eduskuntavaaleissa.
– Ne ratkaisut tehdään lähempänä vaaleja. Kuva: PS kuvapankki

PUNKALAIDUN Martti Mölsä on mukana niiden perussuomalaisten kansanedustajien joukossa, jotka irtaantuivat tällä viikolla perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja muodostivat Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän.
Hän perustelee eduskuntaryhmän vaihtoa sillä, että perussuomalaiset on mennyt aikoinaan hallitukseen ja he haluavat viedä hallitusohjelman asiat loppuun saakka.
– Kansa halusi meidän menevän hallitukseen 2015 eduskuntavaaleissa. Oppositiosta ei pysty vaikuttamaan.
Mölsä puhuu myös eräänlaisesta perussuomalaisissa tapahtuneesta puoluekaappauksesta, jota olisi valmisteltu syksystä saakka.
– Perussuomalaiset ei ole enää se puolue, johon liityin.
Hän korostaa toisaalta, ettei ole eronnut puolueesta.
– Tämä on toinen eduskuntaryhmä, joka turvaa hallitusyhteistyön jatkumisen.
Punkalaitumelainen Mölsä on toisen kauden kansanedustaja. Hän on pitkän linjan perussuomalainen, sillä hän liittyi puolueeseen heti sen perustamisen yhteydessä vuonna 1995.
Sitä ennen hän vaikutti Suomen Maaseudun Puolueessa eli SMP:ssä ja sen kunnanvaltuutettuna.
Mölsä on istunut Punkalaitumen kunnanvaltuustossa yhtämittaisesti reilut 30 vuotta, vuodesta 1985 saakka.
Hän ei pysty vielä varmuudella sanomaan sitä, millainen vaikutus eduskuntaryhmän vaihtumisella on hänen työskentelyynsä Punkalaitumen kunnanvaltuustossa ja perussuomalaisten valtuustoryhmässä.
– Koitamme pitää ryhmän yhtenäisenä Punkalaitumella.

Lari Kiviranta