Unelmissa oma kahvila

0

Jos salolainen Marika Nieminen voisi toivoa tulevaisuudeltaan mitä tahansa, hän haluaisi nähdä itsensä jonakin päivänä pitämässä ikiomaa kahvilaa, jossa hän myisi itse tekemiään leipiä ja leivonnaisia.
– Siellä olisi erilaisia kahveja ja paljon erilaisia leivonnaisia sekä suolaisia vaihtoehtoja. Monipuolinen valikoima, hän summaa.
Nieminen valmistui perjantaina Salon seudun ammattiopistosta ja sai taskuunsa hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon. Viimeisen kuukauden hän on ollut töissä Salon keilahallin kahvilassa, joka on kesällä menossa remonttiin. Syksyllä Niemisen työt kahvilassa kuitenkin jatkuvat, kun kahvila taas avaa ovensa. Hän on viihtynyt työpaikassaan ja aikoo jatkaa siellä ainakin ensi kevääseen asti.
– Keväällä voisin ehkä hakea kondiittoriopintoihin. Lähin mahdollisuus siihen on Turussa, missä voi opiskella kondiittoriksi oppisopimuksella. Vielä kun löytyisi sopiva paikka, joka ottaisi minut oppisopimukseen. Esimerkiksi Kuirolle olisi tosi hienoa päästä, hän haaveilee.

Marika Nieminen hakeutui ammattiopiston ravitsemuspuolelle, koska hän pitää paljon leipomisesta. Leipominen tuli hänelle tutuksi jo lapsena, mamman ja mummin kanssa yhdessä tehden.
Mieluiten hän leipoo muun muassa leipää ja juustokakkuja.
– Moni on sanonut tykkäävänsä erityisesti tekemästäni piimälimpusta. Vaikka se on tosi yksinkertainen valmistaa, kaipa teen sen sitten jotenkin omalla tavallani.
Nieminen toteaa, että ammattiopisto antoi paljon sellaista oppia, jota ei olisi kotona voinut hankkia. Mieleenpainuvimpia kokemuksia hänen mielestään olivat asiakastilaukset, joissa pääsi kokemaan työn käytännössä.
– Kun opiskelijoilta tilattiin esimerkiksi kokoustarjoiluja, menimme kouluun vasta iltapäivällä ja olimme töissä iltamyöhään. Ne illat jäivät mieleen.

Teksti: Talvikki Salin, Salon Seudun Sanomat

Kuva: Minna Määttänen, Salon Seudun Sanomat