Auli Hänninen Perheyritysten liiton toimitusjohtajaksi

0
Auli Hänninen. Kuva: Pasi Salo.

Auli Hänninen. Kuva: Pasi Salo.

Yleisen työttömyyskassa YTK:n Auli Hänninen on valittu Perheyritysten liiton toimitusjohtajaksi. Hänninen toimii tällä hetkellä YTK:n toimitusjohtajana Loimaalla.

– On hienoa päästä kehittämään suomalaista työelämää ja perheyritysten roolia tässä. Perheyritykset antavat kasvot omistajuudelle ja tämän varaan on hyvä rakentaa hienoja työpaikkoja Suomeen. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että perheyrityksillä säilyy onnistumisen ja työpaikkojen luomisen mahdollisuudet vuodesta toiseen ja sukupolvesta toiseen, Auli Hänninen sanoo Perheyritysten liiton tiedotteessa.

YTK:n toimitusjohtajana Hänninen on toiminut vuodesta 2008 alkaen. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa YTK:n palvelujohtajana ja asiakaspalvelupäällikkönä sekä Contant Oy:n liiketoimintayksikön johtajana ja apulaisjohtajana.

Hänninen aloittaa Perheyritysten liitossa marraskuun alussa.

Hänninen täytti 50 vuotta heinäkuussa. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti Turun yliopistosta, varatuomari ja eMBA (Turun yliopiston kauppakorkeakoulu). Hän on ensimmäistä kautta kokoomuksen kunnanvaltuutettuna Liedon kunnanvaltuustossa ja Liedon Säästöpankin hallituksen jäsen.

 

 

Toimitusjohtajan paikka vapautui, kun aiemmin tehtävää hoitanut Leena Mörttinen nimitettiin valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosaston osastopäälliköksi.

Perheyritysten liitto on elinkeinoelämän järjestö, joka valmentaa ja verkottaa perheyrityksiä sekä valvoo näiden etua. Liitolla on yli 450 jäsenyritystä.