Sairaalan kuusi katosi oksa kerrallaan

0
Maisema muuttui maanantaina hetkessä, kun Tyks Loimaan sairaalan etupihan kuusi karsittiin ja kaadettiin. Kuusen paikalle istutetaan hopeakuusi. (Kuva: Kiti Salonen)

LOIMAA Maisema muuttui maanantaina hetkessä, kun Tyks Loimaan sairaalan iäkäs kuusi karsittiin ja kaadettiin. Vuosikymmeniä sairaalan etupihaa koristaneen kuusen katoaminen herätti haikeutta, mutta puu olisi joka tapauksessa tarvinnut poistaa muutaman vuoden sisällä.

– Arboristi tutki kuusen keväällä ja antoi sille viidestä kymmeneen vuotta elinaikaa. Kuusi on kuivunut toiselta puolelta, ja oksien päässä on enää vain vähän vihreää, tekninen isännöitsijä Olli Vahalahti kertoi.

Kuusi päätettiin kaataa nyt, kun sairaalan etupihalla tehdään muutenkin remonttia. Puun kaadon suorittivat Olli-Pekka Rastas Pihaportista ja Jari Lehtinen Kuljetus JMJ Lehtinen Ky:stä. Heidän työnäytteensä näkyy alla olevalla videolla.

 

Tyks Loimaan sairaalan pääsisäänkäynnin edessä oleva kuusi kaadettiin maanantaina. Sen tilalle aiotaan istuttaa hopeakuusi. (Kuva: Kiti Salonen)

 

 

Lue lisää 29.8.2017 lehdestä