”Liikunta on voimavarani”

0
Jos urheilulta jää vapaa-aikaa, Amanda Kotaja näkee kavereitaan tai siskojaan, jotka myös asuvat Helsingissä. Lomalla Kotaja ehti myös pyörälenkille Vampulan maisemissa. Kuva: Karoliina Markula

HUITTINEN/VAMPULA Lontoon parayleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut ovat takana päin. Vampulasta kotoisin olevalle pyörätuolikelaaja Amanda Kotajalle, 22, kilpailuissa riitti jännitystä, kun heti aluksi 200 ja 400 metrin matkat jäivät välistä vatsataudin vuoksi.

Jos urheilulta jää vapaa-aikaa, Amanda Kotaja näkee kavereitaan tai siskojaan, jotka myös asuvat Helsingissä. Lomalla Kotaja ehti myös pyörälenkille Vampulan maisemissa. Kuva: Karoliina Markula

– Jännitti kyllä, ehdinkö vielä kuntoon sadan metrin matkaa varten. Lopulta voimat palautuivat äkkiä, ja kropassa tuntui, että nyt lähtee!
Kotaja onnistuikin lähdössä loistavasti ja kelasi satasella MM-kultaa.
– Ilta oli mieletön. Maaliin tullessani en heti tiennyt, kuinka kävi, enkä nähnyt muita koko matkan aikana. Voitto oli tähänastisen urani parhaita hetkiä, Kotaja hymyilee.

Aikoinaan Kotaja hurahti ratakelaamiseen Leo-Pekka Tähden menestyksen innoittamana. Liikunta on kuitenkin ollut läsnä Kotajan elämässä lapsesta saakka.
– Olin päättänyt, että alan pyörätuolikelaajaksi, vaikken vielä ollut edes kokeillut lajia, Kotaja nauraa.
– Kun olin pieni, vanhempani miettivät, miten pärjään liikuntatunneilla. Mutta liikunnasta tulikin vahvuuteni ja voimavarani. Pyrin edelleen liikkumaan monipuolisesti: Harrastan muun muassa uintia ja kelkkajääkiekkoa. Joskus haluaisin päästä kokeilemaan melomista.

Kilpailuissa Kotaja edustaa yhä Vampulan Urheilijoita, vaikka ajoittain häntä on kosiskeltu muuallekin.
– En ole halunnut lähteä VampUsta, koska täältä kaikki alkoi. Arvostan myös sitä, miten kiinnostuneita vampulalaiset ovat urastani. Tuntuu, että kaikki kannustavat ja tukevat minua ja pysyvät rinnallani. Se on minulle kauhean tärkeää, Kotaja kiittää.

Karoliina Markula

 

 

Lue lisää 29.8.2017 lehdestä