Leka varasti pisteet Loimaalta

0
Hurrikaanin Matit vauhdissa: Toivola passasi Oivaselle. Kuva: Juuso Riponiemi
Hurrikaanin Matit vauhdissa: Toivola passasi Oivaselle. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Leka Volley, Kuopio 1–3 (27–29, 24–26, 25–19, 23–25).
Kuopiolainen Leka Volley varasti uuden päävalmentajansa Jukka Tuovisen turvin kaikki kolme sarjapistettä Hurrikaanin kotiavauksessa. Kovin repaleinen ja vajaamiehinen Hurrikaani ei ensimmäisessä kotipelissään kyennyt Lekan tasolle. Leka nappasi ehjemmällä pelaamisella kaikki sarjapisteet Kuopioon.
Isointa lekaa heilutti hakkuri Samuli Kaislasalo (23 pist.), mutta hakkuria säesti erinomaisesti Redi Koci (20 pist.) ja Jan Helenius (16 pist.). Kotijoukkueesta ei oikein kukaan noussut suureen loistoon, mutta Antti Ropponen (20 pist.) väläytti valtavaa potentiaaliaan. Eniten Hurrikaani oli perässä vastaanoton jälkeisessä hyökkäämisessä.
– Olimme alussa aika rauhattomia, mikä näkyi vastaanotossa. Sen lisäksi Leka syötti taktisesti todella hyvin. Tuovinen oli laatinut erinomaisen taktiikan juuri meidän passariamme vastaan, Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen myönsi.

VAIKKA Hurrikaanin nimilista on pitkä, se on täynnä toipilaita. Max Staples ja Kasimir Vuorinen ovat vielä ainakin jonkun aikaa poissa kokoonpanosta, eikä pelaavaan seitsikkoon ole mahdollista tehdä juurikaan muutoksia. Pahin tilanne on passarin tontilla, jossa Toivola joutuu nyt yksin kantamaan pelaavan passarin vastuuta.
Maanantain ottelu oli äärimmäisen tiukka. Eräpisteet menivät tasan 99–99, mutta Leka oli juuri muutaman pisteen parempi kahdessa ensimmäisessä ja neljännessä erässä. Ehkäpä juuri siksi, että se on saanut joukkuepelaamistaan kauemmin kuin Hurrikaani, joka edelleen hakee parasta kokoonpanoaan.
– Tom Douglas-Powell on 60-prosenttisessa kunnossa, mikä näkyy vielä karulla tavalla hyökkäyspelaamisessa. Pelimme tulee kehittymään vielä paljon, mutta se vaatii aikaa, päävalmentaja totesi realistisesti.
Tapio Toiviaisella oli positiivinen esitys, ja Dimitri Shestak osoitti olevansa ulkomaalaisvahvistuksen arvoinen. Kunhan akseli Toivola-Ropponen saa lisää kokemuksia ja harjoituksia alle, tulos paranee automaattisesti. Sen uusiutunut Hurrikaani osoitti, että puolustuspelaaminen on parempaa ja taistelevampaa jo nyt.
Joukkue on seuraavan tositoimissa tulevana lauantaina isännöidessään Lakkapäätä. Viikon päättää sunnuntainen vierasmatka Raisioon.

Valtteri Arra