RekryExpossa esiin maakunnan työpaikat, työntekijät ja asuinpaikat

0

RekryExpo tekee Varsinais-Suomea ja sen työpaikkoja tunnetuksi myös maakunnan ulkopuolella. Loimaan Lehti on mukana TS-Yhtymän ja Turun Messukeskuksen yhteisessä ponnistuksessa marraskuussa. Messujen lisäksi RekryExpo on maakunnan laajuinen liitelehti.

VARSINAIS-SUOMI RekryExpo-tapahtuma saattaa marraskuussa yhteen työtä tarjoavat yritykset, työntekijät ja asuinpaikat ja kouluttajat. Expo järjestetään yhteistyössä Turun Messukeskuksen, Turun Sanomien, Salon Seudun Sanomien sekä TS-Yhtymän paikallislehtien kanssa.
– Uudentyyppisen tapahtuman tarkoituksena on koota Varsinais-Suomessa rekrytoivat yritykset ja potentiaaliset työntekijät yhteen ja siten tukea alueella vallitsevaa positiivista rakennemuutosta ja tarjota apua sen tuomaan työntekijäpulaan, tiivistää mediamyynnin johtaja Katja Hägg Turun Sanomista.
– Yrityksille uusi tapahtuma tarjoaa tehokkaan tilaisuuden rekrytoida osaavaa työvoimaa yhtaikaisesti sekä messuilla kasvotusten että mittavalla printtinäkyvyydellä RekryExpo-lehdessä, joka tavoittaa lukijoita koko maakunnassa. Tapahtumassa on myös työnhakijoille ja -antajille suunnattua ohjelmasisältöä, kertoo projektijohtaja Krista Ahonen Turun Messukeskuksesta.
Messuilla työvoimaa rekrytoi muun muassa Meyer Turku Oy. Maakuntaa tuodaan messuilla esiin myös kiinnostavana asuinpaikkana ja tarkoitus on myös että koulutusmahdollisuuksiakin esitellään tapahtumassa.
RekryExpo -lehti ilmestyy TS-Yhtymän lehdissä messuja edeltävällä viikolla ja tapahtumaa markkinoidaan sähköisissä kanavissa myös muualle Suomeen.
Yleisölle tapahtuma on maksuton. Messuosastojen lisäksi suunnitelmissa on muun muassa CV-klinikka työnhakijoille ja koulutusta työnantajille esimerkiksi työnantajamielikuvan rakentamiseen.
Loimaan Lehti on mukana RekryExpossa. Päätoimittaja Kati Uusitalo toteaa, että lehden tehtävä on edistää levikkialueensa elinvoimaisuutta.
– Siksi olemme mielellämme mukana projekteissa, jotka auttavat yrityksiämme näkymään maakunnallisesti ja koko Suomessa ja tuovat seutua esiin viihtyisänä ja vaivattomana asuinpaikkana. Uudet yritykset ja ihmisethän ovat meille tervetulleita.
Kehittyvät yritykset, työpaikat ja viihtyisä asuinympäristö pitävät paikalliset osaajat paikkakunnalla, mutta niistä pitää myös kertoa ulospäin.
– Loimaan seudun on hyvä pitää huolta siitä, että osaajat löytävät myös tänne, myyntipäällikkö Veli-Matti Knuuti sanoo.
Koko maan työpaikkojen kasvusta merkittävä osa tulee Varsinais-Suomesta. Viimeksi kuluneen kolmen kuukauden aikana on uusia työpaikkoja avautunut 23 prosenttia viimevuotista enemmän.
Varsinais-Suomen positiivinen rakennemuutos on lisännyt osaamisen ja koulutuksen kehittämisen tarvetta alueella voimakkaasti. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen analyysin mukaan lähivuosina on avautumassa tuhansia työpaikkoja paitsi teknologiateollisuuteen myös muille aloille.

Koko maakunnan työimagoa ja tekemisenmeininkiä esiin tuova RekryExpo-tapahtuma 22.11. Turun Messukeskuksessa.

 

Lue lisää 7.9.2017 lehdestä