Video: Ukko-Pekka vieraili Loimaalla

0
Ukko-Pekka 1009 vuodelta 1948 edustaa toisen maailmansodan jälkeistä pula-ajan veturituotantoa: siinä on alumiiniset numerot ja numerolaatat. Nykyisin veturin pilttuu sijaitsee Kouvolan varikolla. Kuva: Kiti Salonen
Ukko-Pekka 1009 vuodelta 1948 edustaa toisen maailmansodan jälkeistä pula-ajan veturituotantoa: siinä on alumiiniset numerot ja numerolaatat. Nykyisin veturin pilttuu sijaitsee Kouvolan varikolla. Kuva: Kiti Salonen

LOIMAA Turusta Valkeakoskelle matkalla ollut Ukko-Pekka-höyryveturi pysähtyi kahden minuutin ajaksi Loimaan rautatieasemalla.
Savupilvi näkyi jo kaukaa, kun Ukko-Pekka 1009 puhkui asemalle. Aikansa suurinta ja voimakkainta Suomen henkilöliikenteen höyryveturia oli asemalaiturilla vastassa junabongareiden joukko.

 

 

 

 

 

 

Lue lisää 21.9.2017 lehdestä