Hurrikaani jatkaa tappioputkessa

0

LENTOPALLO Rantaperkiön Isku–Hurrikaani 3–1 (15-25, 25-22, 25-20, 25-23).
Tiistai-illan Mestaruusliigan ottelu Tampereella ei tuonut helpotusta Hurrikaanille eikä valmennukselle. Päinvastoin, Isku lisäsi Hurrikaanin tuskaa ja aiheutti sille jo kolmannen tappio putkeen. Edellinen kolmen ottelun tappioputki runkosarjassa on kaudelta 2013-2014, joten sinällään päävalmentaja Lauri Rantanen on joukkueensa kanssa erikoisessa ja haastavassa tilanteessa.
Kuten Sampo- ja Loimu-tappiot, myös tiistaina Hurrikaanin peli kaatui samoihin asioihin.
– Annettiin liikaa helppoja virheitä tai annettiin vastustajalle liikaa mahdollisuuksia ratkaista. Tietyissä tilanteissa ei ollut huolellisuutta ja jouduttiin tekemään ratkaisuja pahoista paikoista, Rantanen kommentoi. Tiistaina Hurrikaani joutui pelaamaan ilman kapteeni Matti Oivasta, jolle oli pelipäivän aamuna noussut kuume. Kesken ottelun Thomas Douglas-Powell joutui kentältä pois nilkkavamman takia. Näin ollen Oivasen tilalle pääsi Karri Kutinlahti (9 pist.2 ässää, 3 torjuntaa), joka keräsikin päävalmentajan kehut.
– Karrilta ja Tapsalta (Toiviainen) äijämäinen esitys. Se tavallaan osoittaa, että meillä on laajuutta kokoonpanossa ja ongelmat ovat enemmän joukkuepelaamisessa.

VAIKKA Hurrikaani voitti selvästi avauserän, pääsi Isku toisesta erästä alkaen peliin mukaan.
– Isku sai vastaanoton kuntoon ja pääsi sitä kautta paremmin hyökkäämään. Nyt oltiin vahvoja syöttöruudussa, mutta ongelmat näkyivät hyökkäyspelissä. Siellä meillä on ne isoimmat puutteet tällä hetkellä, päävalmentaja myönsi.
Kun Hurrikaanilla Antti Ropponen (19 pist.+10) oli vahva hyökkäyssuuntaan, löytyi kotijoukkueelta kokeneen Matti Hietasen (18pist.+11) lisäksi Tomi Mutka (16pist. +9) ja Einari Koivisto (14pist. +7), jotka onnistuivat tehokkaasti.

KOVIN PALJOA Hurrikaani ei ehdi harjoitella, ennen kuin se lauantaina kohtaa kotisalissaan Lentopalloseura Ettan Oulusta.
– Tässä tilanteessa hiki ja veri eivät välttämättä ole se tehokkain ratkaisu. Totta kai me salilla tehdään hommia, mutta paljon täytyy keskustella joukkueena tilanteesta, Rantanen paljasti.
Lauantain pelin panos on kotijoukkueelle valtava. Sen pitää päästä nyt heti kuskin paikalle ja saada edes pari ehjää erää alle. Nyt se on pelannut erän verran vahvasti, minkä jälkeen pelivire on mystisesti kadonnut. Rantanen myöntääkin suoraan, että joukkue ei tällä hetkellä osaa käsitellä ottelun synkimpiä hetkiä oikein. Nyt joukkueesta kysytään kärsivällisyyttä ja malttia.
Etta on yksi liigan inhottavimmista joukkueista. Se puolustaa hyvin, torjuu vahvasti ja pelaa nöyrää lentopalloa. Myös hermokontrollin on oltava parempi kuin aikaisemmin. Vastustaja tietää, että kotijoukkue on henkisesti kovassa paikassa. Etta tulee varmasti ottelun alkuun kovaa.

Valtteri Arra