Sanna Alamäki on YTK:n uusi toimitusjohtaja

0

Yleisen työttömyyskassa YTK:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Sanna Alamäki.

Alamäen tausta on Verohallinnon johtotehtävistä. Hän on vetänyt vero2020-hanketta, jossa hänen tehtävänään on ollut varmistaa Verohallinnon uusien strategisten tavoitteiden saavuttaminen. Tätä ennen Alamäki on toiminut muun muassa yritysveroyksikön ylijohtajana sekä hallintopäällikkönä. Alamäki kuuluu myös Verohallinnon johtoryhmään.

– Olen ollut Verohallinnossa töissä yli 18 vuotta ja lähden sieltä haikein mutta luottavaisin mielin. Halu oppia ja kehittyä sai minut tarttumaan tähän mielenkiintoiseen mahdollisuuteen. Työelämä on hurjassa muutoksessa, ja YTK on merkittävänä toimijana muutoksen keskiössä. On erittäin mielenkiintoista mutta myös haastavaa tulla työttömyyskassamaailmaan juuri nyt, Alamäki sanoo YTK:n tiedotteessa.

– Verohallinnossa myös HR-asioita hoitanut Alamäki uskoo, että joustavat ja muuntautumiskykyiset työmarkkinat ovat avainasemassa Suomen kilpailukyvyn kannalta. Yksilöille tärkeintä on taloudellinen turva muutosten keskellä.Työttömyyskassojen tehtävä on tuoda turvaa työelämän eri vaiheisiin. Uskon, että työttömyyskassojen yhteiskunnallinen tehtävä tulee vain korostumaan jatkossa.

 

42-vuotias Alamäki on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Hän aloittaa YTK:ssa vuoden 2018 alussa. Siihen asti vt. toimitusjohtajana toimii YTK:n talousjohtaja Antti Jokinen.

YTK:n toimitusjohtajan paikka vapautui, kun YTK:ssa 14 vuotta työskennellyt Auli Hänninen siirtyi Perheyritysten liiton toimitusjohtajaksi.