Hurrikaanille selkäsauna valkovenäläiseen tapaan

0
Max Staplesilla ja muilla Hurrikaanin pelaajilla oli kovaa porukkaa vastassa verkon toisella puolella. Kuva: Juuso Riponiemi
Max Staplesilla ja muilla Hurrikaanin pelaajilla oli kovaa porukkaa vastassa verkon toisella puolella. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Shakhtior Salihorsk, Valko-Venäjä 0–3 (19–25, 18–25, 20–25).
Hurrikaanin euro-cup-taival näyttää päättyvän ennen kuin se edes kunnolla pääsee vauhtiin. Niin valtavan suuri tasoero oli joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Loimaalla.
Valkovenäläiseltä Shakhtior Salihorskilta kesti vain 77 minuuttia laittaa ottelu pakettiin. Se onnistui hakkuripelissä erinomaisesti Uladzimir Zhyhmontin (23 pist., 5 ässää) johdolla.
Yhdessäkään erässä Hurrikaani ei pystynyt haastamaan vastustajaa loppuun saakka. Viimeistään erän toisen teknisen aikalisän jälkeen vierasjoukkue lähti omille teilleen. Sen pelaaminen perustui äärettömän fyysiseen ja hyökkäysvoittoiseen lentopalloon, jossa vahvarakenteiset laiturit löivät palloa armottomasti. Vaikka Hurrikaani onnistui torjumaan 11 kertaa, se ei saanut tarpeeksi vaimennuksia, joiden jälkeen se olisi päässyt jatkopallohyökkäämään.
– Salihorsk syötti jokaisen erän alkuun muutaman ässän, jonka turvin se repi meihin eroa. Meillä taas ei ollut syöttöruudussa kovinkaan vahva päivä (2 ässää, 15 syöttövirhettä), summasi päävalmentaja Lauri Rantanen.
Vaikka Salihorsk oli selvästi isompikokoinen joukkue, se liikkui parketilla hyvin. Libero Maksim Budziukhin nosti varmasti ja liikkui takakentällä erinomaisesti yleispelaaja Andrei Radziukin kanssa. Radziukin pelaaminen näytti katsomoon saakka helpolta. Vastaanotto kesti kotijoukkueen pommituksen, ja sen lisäksi 27-vuotias yleispelaaja hyökkäsi järkevästi.

VALKO-VENÄJÄN LIIGAN viime kauden mestari osoitti karulla tavalla, missä Hurrikaanilla on eniten vaikeuksia. Kun isännille tarjoutui jatkopallomahdollisuus, sitä ei osattu käyttää hyväkseen. Vain 19 prosenttia puolustuksen jälkeisistä hyökkäyksistä tuotti Hurrikaanille pisteen. Salihorskilla vastaava lukema oli 44.
– Tehtiin itse liikaa virheitä eikä onnistuttu jatkopalloilla tekemään pisteitä. Siinä oltiin eniten jäljessä, Rantanen myönsi.
Hänen osansa ei torstaina ollut helppo. Max Staplesille sattui tavallista heikompi ilta, mutta vaihtoehtoja ei kentälle ollut. Terveydellinen tilanne joukkueessa on sellainen, että vain Petteri Friberg pystyi vaihdosta tulemaan kentälle ja korvaamaan Antti Ropposen.
– Kun Friberg tuli kentälle, meidän pelimme parani. Ehkä olisi pitänyt vaihtaa jo hieman aikaisemmin, pohti päävalmentaja.

KAIKKIAAN 14 KAUTTA Mestaruusliigaa Vammalan Lentopallossa pelannut Eduard Venski ihmetteli pelin jälkeen Hurrikaanin vaisuutta.
– Odotin paljon kovempaa Hurrikaania. Muistan Valepan ajoilta, että Hurrikaani tuli aina kovaa varsinkin kotipeleissä. Nyt päästiin aika helpolla. Vielä ei kuitenkaan olla jatkossa, sillä toinen osaottelu pitää hoitaa kunnolla. Silloin Hurrikaanikin on varmasti parempi.

ENNEN TOISTA KOHTAAMISTA Valko-Venäjällä Rantasen suojatit kohtaavat Tampereella Iskun ja kotona Loimun. Voi vain kuvitella, kuinka paljon Hurrikaanin valmennus toivoo joulupukilta joululahjaksi terveyttä. Tällä hetkellä joukkue on vajaamiehinen ja rampa.
Kun kentälle joudutaan pakon sanelemana laittamaan puolikuntoisia pelaajia, tulos näyttää kansainvälisissä otteluissa juuri tältä. Shakhtior Salihorskin tasoista joukkuetta vastaan ei riitä muutaman pelaajan yksittäinen onnistuminen. Voitto vaatisi koko kuusikon onnistunutta joukkuepelaamista. Nyt ensimmäinen toive on täysin terveen pelaavan kuusikon saaminen parketille asti. Sen jälkeen voisi alkaa toivoa myös tulosta.

Valtteri Arra