Hurrikaanille vierasvoitto Pyynikiltä

0
Hurrikaanin Maksim Buculjević, Matti Oivanen ja Thomas Douglas-Powell hyppäsivät torjuntaa, kun Iskun Mika Mäntylä hyökkäsi. Kuva: Rantaperkiön Isku
Hurrikaanin Maksim Buculjević, Matti Oivanen ja Thomas Douglas-Powell hyppäsivät torjuntaa, kun Iskun Mika Mäntylä hyökkäsi. Kuva: Rantaperkiön Isku

LENTOPALLO Isku–Hurrikaani 1–3 (18–25, 20–25, 25–23, 19–25).
Kolme vieraspistettä Rantaperkiön Iskusta vieraspelissä maistui harvinaisen hyvältä. Voitto Pyynikiltä on viime kausien aikana ollut lähes selviö, mutta tällä kaudella Hurrikaani oli jo kertaalleen hävinnyt Iskulle. Eivätkä keskiviikon ottelun lähtökohdat olleet mitkään kovin erinomaiset. Raajarikkoinen joukkue matkasi pahasti rampana Tampereelle. Kun Jesse Mäntylä oli sairaana kotona, otti päävalmentaja Lauri Rantanen rohkeasti mukaan vasta 16-vuotiaan Jankko-kasvatin Peter Vuorisen.
– Vielä alkulämmössäkään ei ollut varmuutta, pystyykö Tom Douglas-Powell pelaamaan ollenkaan, myönsi Rantanen.
Nyt Mäntylän tilalla liberona pelasi Tapio Toiviainen, jonka pelaamista tarvinnut yhtään hävetä, päinvastoin. Hänen hihansa kesti Iskun pommituksen erinomaisesti, ja sen lisäksi aktiivinen takakentän puolustuspelaaminen oli yksi voitoin avaimista.
– Hienoa pelaamista Tapsalta. Tapsa taisteli ja otti isoa roolia vastaanotossa, juuri niin kuin toivoin.
Sen lisäksi hyökkäyspeli toimi hyvin. Antti Ropponen, Max Staples ja Douglas-Powell -kolmikko hyökkäsi yhteensä 46 pistettä Hurrikaanille. Iskun torjunta ei löytänyt lääkkeitä heidän pysäyttämiseksi. Sen lisäksi kapteeni Matti Oivanen pommitti viisi ässää ja nousi yhdeksi joukkueen avainhahmoksi.
– Pakko sanoa, että harvoin kolme pistettä maistuu Pyynikillä näin hyvältä. Ollaan välillä kynnetty aika syvissä vesissä. Nyt pelimme kesti alusta loppuun saakka ja teimme taktisesti asioita oikein, Rantanen huokaisi helpottuneena.

OTTELUN KULKU oli jokaisessa erässä samanlainen. Hurrikaani aloitti terävästi ja otti heti parin-kolmen pisteen etumatkan. Sen turvin se pääsi melko paineettomasti pelaamaan, pois lukien kolmatta erää, joka lipesi käsistä aivan kalkkiviivoilla.

LAUANTAINA Hurrikaani pelaa viimeisen kotipelin ennen joulua. Hurrikaanin tavoin raajarikkoinen Raision Loimu saapuu Loimaalle ilman Loimu-ikoni Ossi Rumpusta. Rumpunen vaihtoi viime viikolla Mestaruusliigan ja Loimu-paidan Saksaan ja Bundesliigaan. Sen lisäksi Janne Marttila on edelleen toipilas, joten Rantasen sanoin odotettavissa voi olla mitä vaan.
– Ei kyllä ole mitään käsitystä vielä, minkälainen peli on edessä. Se kuitenkin on varmaa, että samalla tavalla ei Loimu toistamiseen Loimaalla sukella kuin mitä se teki Suomen cupin pelissä. Luultavasti sieltä tullaan nyt kovaa päälle. Meidän vain pitää olla valmiita haasteeseen.

Valtteri Arra