Hurrikaanin euroseikkailulle päätös Valko-Venäjällä

0

LENTOPALLO Shakhtior Salihorsk (BLR)–Hurrikaani 3–1 (25–23, 28–30, 25–23, 25–18).
CEV-cupin jälkimmäisessä osaottelussa Hurrikaani koki toistamiseen Shakhtior Salihorskin paremmuuden. Koska kaksi viikkoa sitten Loimaalla ensimmäisessä osaottelussa Salihorsk suorastaan tyrmäsi Hurrikaanin, oli Hurrikaanilla edessään toisessa ottelussa melkoinen haaste. Sen olisi pitänyt ensin voittaa varsinaisella peliajalla 3–0 tai 3–1 ja sen lisäksi vielä niin sanottu kultainen erä. Salihorsk ei siihen kotihallissaan antanut mahdollisuuksia vaan otti heti avauserän nimiinsä.
Toisessa Tom Douglas-Powell auttoi joukkuettaan erävoittoon kymmenellä henkilökohtaisella pisteellä. Tässä vaiheessa otteluparin kohtalo oli täysin auki.
– Toisen erän alku oli meiltä yhtä tahmeaa pelaamista kuin ensimmäisessäkin. Tein tuplavaihdon (Maksim Buculjevic ja Antti Ropponen) kentälle ja se toi lisää virtaa, Lauri Rantanen kommentoi.
Päävalmentajan mukaan kolmas erä oli täysin Hurrikaanin hallinnassa toiselle tekniselle aikalisälle saakka, mutta sitten kotijoukkue pääsi peliin paremmin mukaan.
– Erä kääntyi kaverille yhden epäselvän tuomion ja siitä alkaneen vahvan syöttövuoron johdosta. Teimme myös itse liian monta virhettä erän loppupuolella ja jäimme ihmettelemään tuomareiden tuomioita. Koska Salihorsk oli voittanut ottelun ensimmäisen erän, sille riitti jatkopaikkaan kaksi voittoerää. Sen takia neljännestä erästä muodostui pelkkä muodollisuus.
– Olimme parempia tänään kuin ensimmäisessä kohtaamisessa. Vastaanotto oli meillä kaveria parempaa, mutta isoissa palloissa ja jatkopallopelaamisessa jäimme jälkeen, päävalmentaja analysoi.
Rantasen mukaan europeleissä(kään) ei saisi jäädä epäselvien tilanteiden jälkeen liikaa rypemään mennyttä, vaan kääntää katseet seuraavaan tilanteeseen.
– Hiukan muutamat tuomiot jättivät meidät ihmettelemään liikaa. Pitäisi vain pystyä heti nollaamaan tilanne ja jatkaa eteenpäin.
Hurrikaanista Max Staples teki 20 pistettä ja Douglas-Powell 16 pistettä. Tippuminen CEV-cupissa antaa Hurrikaanille nyt mahdollisuuden keskittyä joulun jälkeen jatkuvaan Mestaruusliigaan ja heti tammikuun alussa pelattavaan Suomen cupin lopputurnaukseen.

Valtteri Arra