JOULUKALENTERI, luukku 23: Joulumieli on Joulupukille lahjoista parhain

0
Kuvituskuva, LL Arkisto, Sanni Kataja

Viimeiset 11 kuukautta Joulupukki on lomaillut ja kerännyt voimia tämän vuoden joulusesonkia varten. Vapaa-ajallaan pukki matkustaa ja harrastaa, kotona taas kelpaa köllötellä uuninpankolla muorin kanssa. Pitkä loma auttaa jaksamaan silloin, kun Korvatunturin valtaa taas joulukiire ja kaikki valmistautuvat aattoillan lahjanjakokierrokseen.

Joulupukin jokavuotinen ja ikimuistoisin lahja on ehta joulumieli. Hän toivoo kaikkien pääsevän joulutunnelmaan, ja että ihmiset eivät kiirehtisi jouluna. Kuva: Sanni Kataja

– Ikä vähän painaa, onhan sitä minulla noin tuhat vuotta kelkassa jo. Mutta kyllä pukki silti voi oikein mainiosti ja jaksaa tehdä töitä tänäkin jouluna, Joulupukki toteaa hymy huulillaan.

Myös muorille ja tontuille kuuluu hyvää, ja Korvatunturilla riittää vilskettä ja vipinää etenkin näin joulun alla. Porotkin ovat olleet erityisesti virkeinä lumentulon myötä.

Joulupukki kertoo lempijouluruokiensa olevan muorin valmistama riisipuuro ja joulukinkku. Pukilta löytyi myös hyviä parranhoitovinkkejä. Hän pesee parran usein, etenkin joulusaunassa, ja sen jälkeen föönaa huolella ja harjaa. Pukki korostaa puhtauden tärkeyttä.

Kun kysytään, miten Joulupukki ennättää kaikkien lasten luokse jouluna, hän vastaa ettei valitettavasti aina ehdikään.

– Matkaan niin ripeästi kuin suinkin, mutta minun on tunnustettava, ettei ihan joka paikassa ehdi käymään. Mutta tontut varmasti tuovat lahjat perille, Joulupukki paljastaa.

Vaikka lunta on satanutkin välillä kinokseksi asti, ei vielä voi varmaksi sanoa pysyykö se maassa jouluun asti. Jos jouluna ei ole lunta, pukki kertoo lainaavansa henkilöautoa.

– Laulussa ehdotetaan helikopterin hankkimista Korvatunturille, mutta kyllä minä silti ihan autolla lähden liikenteeseen, jos lunta ei aattona ole.

Paras joululahja, jonka Joulupukki on itse saanut, on joulumieli. Sen hän onneksi on saanut joka vuosi. Joulupukki kertoo myös pitävänsä joulussa kaikkein tärkeimpänä joulutunnelmaa..

– Tärkeintä joulussa on rauhaisa tunnelma. Se, että ihmiset eivät kiirehtisi, vaan rauhoittuisivat ja voisivat viettää hyvän ja leppoisan joulun läheistensä kanssa.

Lopuksi Joulupukki kertoo tulevansa hyvälle mielelle siitä, että lapset ovat kiltisti ja laulavat pukille.

– Kyllä se hetki, kun lapset laulavat suoraan sydämestään, liikuttaa niin että tulee väistämättä tippa linssiin.

Joulupukki lähettää vielä erityisterveiset Ypäjän Risto Rantaselle, joka on ollut ylen kiltti tänä vuonna, ja toivottaa hänelle aatoksi työn iloa.

Loimaan Lehden joulukalenteri aukeaa tänä vuonna sekä netissä että paperilehdessä – täällä netissä joka päivä jouluun saakka ja paperilehden joka numerossa. Joka päivältä paljastuu yksi tärkeä lahja. Kalenteria tekevä Novidan työssäoppija Sanni Kataja on kiertänyt Loimaan seutua ja bongannut kalenteriin ihmisiä ja tarinoita: lahjoja on monenlaisia, mutta yhteistä on joulumieli!