Poliisi tutkii 16-vuotiaan kuolemaa – Nuorille tarjottu kriisi- ja keskusteluapua Citynuokkarilla

0

Loimaa
Kati Uusitalo
Loimaalainen 16-vuotias nuori menehtyi Tyksissä keskiviikkona. Poliisi selvittää parhaillaan kuolemaan johtaneita tapahtumia.
Nuori oli viikko sitten tiistaina käyttänyt käyttänyt päihteitä loimaalaisen henkilön kanssa, ja oli tullut myöhemmin huonovointiseksi. Hänet oli viety Tyksiin ja siellä tehohoitoon. Päihteiden nauttimisen lisäksi nuoren tilaan oli vaikuttanut se, että hänen ihollaan oli laajalti spraymaalia.
Poliisi selvittää nyt, voidaanko kenenkään epäillä syyllistyneen tapahtumissa rikokseen ja mikä oli nuoren kuolinsyy.
– Tätä toista läsnä ollutta henkilöä on kuultu, ja tapahtumapaikassa on tehty tutkintaa. Mitkään merkit eivät tässä vaiheessa viittaa siihen, että menehtynyt nuori olisi ollut mukana tapahtumissa vastoin tahtoaan, komisario Satu Värri Loimaan poliisista kertoo.
Kuolinsyyn määrittää viime kädessä oikeuslääketieteellinen tutkimus.
Nuorille on tarjottu Loimaalla Citynuokkarilla keskusteluapua. Etsivä nuorisotyöntekijä Mari-Anna Hovi kertoo, että paikalla oli torstaina esimerkiksi sosiaalityöntekijä ja henkisen puolen kriisityöhön erikoistunut ihminen.
Paikalla oli käynyt torstaina alkuiltapäivästä muutamia nuoria.
Hän suosittelee, että jos tapaus painaa mieltä, kannattaa hakeutua keskustelemaan asiasta.
– Suomen Punaisella Ristillä on vapaaehtoistyöntekijöitä, ja on olemassa myös chat-kriisipalveluita. Nuokkarilla voi ottaa asian puheeksi, ja yhteyttä voi ottaa myös sosiaali- tai nuorisopalveluihin, meihin vaikkapa somen kautta.

 

Lue lisää 30.12.2017 lehdestä