Hurrikaani aloitti uuden vuoden kotivoitolla

0
Hurrikaanin tuore vahvistus Tomi Rumpunen pelasi heti hyvän ottelun. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Akaa Volley 3–0 (25–15, 25–17, 25–19).
Sarjanousija Akaa Volley saapui Loimaalle haastamaan Tomi Rumpusella vahvistunutta Hurrikaania. Altavastaajan paineeton asemakaan ei Akaata auttanut, sillä kotijoukkue oli pelin jokaisella osa-alueella huomattavasti vahvempi.

Hurrikaanin tuore vahvistus Tomi Rumpunen pelasi heti hyvän ottelun. Kuva: Juuso Riponiemi

– Meiltä erinomainen esitys. Olimme parempia vastaanotossa, syöttöpelissä ja hyökkäämisessä. Hävityn Tiikerit-pelin jälkeen jokainen pelaaja oli tainnut käydä peilin edessä, Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen kommentoi.
Kolmen pisteen voitto sarjanousijasta tuli 66 minuutin yksipuolisen taistelun jälkeen. Vaikka Akaa voitti niukasti torjunnat (6– 5), se ei itse asiassa ollut yhdessäkään erässä lähellä voittoa. Sen voittohaaveet kariutuivat jo heti erien aluissa, joissa Hurrikaani tuli päälle vahvalla syötöllä.
– Meiltä olisi vaatinut edes yhteen erävoittoon paljon parempaa vastaanottopelaamista. Nyt kaveri murskasi meidän hihapelin jo alussa, Akaa Volleyn päävalmentaja Lauri Tihinen myönsi.

Kun ykköstykki Joni Mikkonenkin oli selkävaivojen takia sivussa, ei Hurrikaanin tarvinnut pitää ketään erityisvartioinnissa. Kotijoukkueelta Rumpusen esiintyminen kuuden vuoden tauon jälkeen Loimaalla oli positiivinen asia. Alkukauden Ranskassa pelannut yleispelaaja oli vastaanotossa varma ja toi olemuksellaan joukkueeseen rauhallisuutta. Sen lisäksi Matti Oivanen oli jälleen joukkueelleen kapteenin arvoinen pelaaja. Oivasen pelaaminen on tällä hetkellä kovin helpon näköistä. Mies on syöttöruudussa ollut viime peleissä murskaava, keskiviikkonakin syntyi kaksi ässää lisää. Sen lisäsi yhteispeli molempien passarien kanssa sujuu tehokkaasti.
Vasta kolmannessa erässä yli 800 katsojaa näki edes jonkin aikaa tasavahvaa lentopalloa. Sekin lähinnä siitä syystä, että Hurrikaanin suurin peli-ilo oli jo poissa. Vieraat sinnittelivät tilanteeseen 14–14 asti, minkä jälkeen isännät puristivat väkisin voittoon.
– Samoja naamoja täällä katsomossa näkyi tänään kuin silloin aikaisemminkin. Mitaleita on tullut roppakaupalla sen jälkeen, kun lähdin Loimaalta, Rumpunen totesi.
Uunituore vahvistus väitti, että pelaaminen oli helppoa, vaikka alla oli vasta muutamat yhteistreenit.
– Kummankin passarin kanssa homma toimii hyvin.
Lauantaina Hurrikaani jatkaa Suomen cupissa Kupittaalla. Silloin välierissä verkon toiselle puolelle asettuu Pielaveden Sampo. Ottelun voittaja etenee sunnuntaina pelattavaan finaaliin. Toisessa parissa pelaavat Valepa ja Etta.

Valtteri Arra