Hurrikaani ei antanut Iskulle mahdollisuuksia

0
Matti Oivanen oli taas kovassa pelivireessä. Kuva: Juuso Riponiemi
Matti Oivanen oli taas kovassa pelivireessä. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Rantaperkiön Isku 3–0 (25–14, 25–16, 25–14).
Hurrikaani esitteli kotiyleisölle taitojaan reilun tunnin verran lauantai-illan näytelmässä. Kotijoukkue ei jättänyt minkäänlaisia mahdollisuuksia sarjajumbo Rantaperkiön Iskulle. Kun Hurrikaanin vastaanotto oli rauhallista ja varmaa, hyökkäyspelaaminen sujui vähillä virheillä ja torjuntapelissä se viimeistään pysäytti vieraat, ei lopputulosta voi edes pitää yllätyksenä. Niin suvereeni oli kotijoukkue tällä kertaa.
Voitto oli Hurrikaanille vuoden 2018 puolella Mestaruusliigassa jo neljäs. Se ei ole vielä tämän vuoden puolella hävinnyt ainuttakaan liigapeliä. Isku joutui kokemaan Akaan, Lekan ja Sampon tapaan loimaalaisten parantuneen pelivireen karuimmalla mahdollisella tavalla. Kun loimaalaislähtöinen Mauri Kurppa puuttui Iskun kokoonpanosta kuumesairauden takia ja kokenut Matti Hietanen seilaili koko ottelun kuutamolla (7 pist. -7), ei tamperelaisille jäänyt edes pientä yllätysmomenttia.
– Koko viikon ollaan oltu harjoituksissa aika vähillä miehillä. On ollut loukkaantumisia ja sairastumisia, Oskar Muurinen valotti hämäläisten tilannetta.
Iskun tilanne on kääntymässä erittäin huolestuttavaksi. Se on tiiviisti jumbona, kun runkosarjaa on jäljellä enää kolmannes.
– Niin kauan kuin on mahdollista, taistellaan kovaa, Muurinen kertasi.

OTTELUSSA ei kolmen erän aikana mikään muuttunut. Hurrikaani otti heti erien aluissa komennon itselle. Se murskasi aloitussyötöllä Iskun vastaanoton rikki, minkä jälkeen vieraiden passari Joel Laakso joutui rakentamaan peliä haastavista paikoista. Hietasen tapaan hakkuri Mika Mäntylä (8 pist. -4) oli koko ajan vaikeuksissa kotijoukkueen torjunnan kanssa. Hurrikaani nappasi torjunnalla Mäntylä-Hietanen-kaksikon peräti yhdeksän kertaa kiinni.
– Pelattiin tänäänkin fiksua lentopalloa. Sitä olemme tässä yrittäneet tehdä, ja nyt näyttää siltä, että olemme myös onnistuneet, Antti Ropponen kotijoukkueesta kommentoi.
Ropposen analyysi pitää täysin paikkansa. Tomi Rumpusen tulon myötä joukkueen vastaanotto on rauhoittunut, mikä antaa joukkueelle mahdollisuuden laadukkaisiin hyökkäyksiin. Maksim Buculjevic pyöritti jälleen isäntien hyökkäyspeliä erinomaisesti. Kovin usein muun muassa Ropponen pääsi hyökkäämään täysin tai lähes tyhjältä verkolta.
– Vaikka voitto oli selvä, antoi Isku meille voiton tänään kovin helposti, hakkuri myönsi.
Tamperelaisten tuskan näki katsomoon saakka. Sillä oli ennen lauantaita seitsemän ottelun tappioputki, joka lannisti muutaman hävityn pallon jälkeen joukkueen motivaation melko totaalisesti. Se oli osasyynä siihen, että erätulokset repesivät rumiksi.

ON NOSTETTAVA Hurrikaanin päävalmentajalle Lauri Rantaselle siinä mielessä hattua, että hän on uskonut taktiikkaansa kauden alusta saakka. Vaikka syyskausi tuotti enemmän tappioita kuin parin viime kauden aikana yhteensä, joukkueen sisältä ei ole ollut aistittavissa suurta paniikkia. Tämän vuoden kaikissa neljässä voitossa yhteisenä tekijänä on ollut omien virheiden minimointi ja erittäin vahva joukkuepelaaminen. Nyt Hurrikaani alkaa muistuttaa tiivistä joukkuetta, jossa vieruskaveriin luotetaan ja otteissa on rauhallisuutta.
Rumpusta on hehkutettu siitä saakka, kun hän saapui Loimaalle, mutta kapteeni Matti Oivanen on ollut ehkä uransa parhaassa kunnossa. Jälleen kapteeni näytti, että mikä ero on liigapelaajalla ja maajoukkuetason pelaajalla. Oivanen saldosi ottelun korkeimman pistemäärän (12), joka muodostui kahdesta ässäsyötöstä, neljästä torjuntapisteestä ja 86 prosentin tehoilla hyökätyistä kuudesta hyökkäyspisteestä.

ALKAVA VIIKKO on Hurrikaanille jälleen bussimatkailua lumisessa Suomessa. Tänään pelataan jo Rovaniemellä ja keskiviikkona Oulussa. Molemmat joukkueet ovat niitä, jotka taistelevat samoista runkosarjan sijoista. Kaiken mennessä aivan nappiin Hurrikaanin on mahdollista nousta sarjassa toiseksi. Se melkein edellyttää Ettan voittamista keskiviikkona.

Valtteri Arra