Hurrikaanilla voitokas Savon vierailu

0

LENTOPALLO Leka Volley–Hurrikaani 0–3 (19–25, 18–25, 14–25).
Sampo–Hurrikaani 0–3 (23–25, 22–25, 20–25).
Hurrikaani matkasi perjantaiksi Kuopioon ja lauantaina Pielavedelle. Ennalta kaksi haastavaa vieraspeliä sujuivat liki täydellisesti. Molemmista otteluista napsahti vahvan pelaamisen jälkeen täydet pisteet, ilman ainuttakaan erätappiota.
– Oli meiltä hemmetin kova viikonloppu, myönsi päävalmentaja Lauri Rantanen.
Rantasta lämmitti erityisesti se, että joukkue pystyi vähentämään omien tehtyjen virheiden määrää rajusti aikaisemmista. Yksi viikonlopun sankareista Tomi Rumpunen oli päävalmentajansa kanssa samoilla linjoilla.
– Yleensä nämä pelit voittaa se, kumpi tekee vähemmän virheitä. Ja me teimme molemmissa peleissä huomattavasti vähemmän virheitä kuin vastustaja.

PERJANTAINA Kuopiossa Leka Volley pääsi otteluun kuukauden ottelu- ja harjoittelutauon jälkeen. Ottelutuntuman puute näkyi vielä ensimmäisessä erässä, mutta kahdessa seuraavassa erässä Hurrikaani pelasi sellaisella tasolla, joka myös sai Lekan näyttämään huonolta. Ottelun lopussa nähtiin erikoinen syöttöputki, jossa Matti Oivanen pääsi syöttämään seitsemän kertaa putkeen, joista peräti viisi tippui ässänä Lekan kenttään.
– En ollut koskaan ennen syöttänyt samaan syöttövuoroon neljää ässää, joten jonkinlainen apina tippui selästä, kapteeni Oivanen nauroi.

LAUANTAINA Hurrikaani jatkoi trendiä, jossa sen pelaaminen lähti varmasta ja rauhallisesta vastaanotosta. Rumpusen tulon myötä koko joukkueen hihapeli on saanut lisää varmuutta, ja se näkyi Pielaveden liikuntahallissa. Myös lauantaina Antti Ropponen voitti kaksinkamppailussa vastustajan hakkurin (Eetu Häyrinen) eikä perjantain tapaan tehnyt yhtään hyökkäysvirhettä.
– Peli pysyi jälleen kasassa kaikki kolme erää. Meidän vastaanoton jälkeinen hyökkääminen oli toistamiseen kovaa, Rantanen iloitsi.
Sampo ei päässyt missään vaiheessa neljää pistettä enempää karkumatkalle. Ja tästäkin Hurrikaani nousi aina rinnalle ja erän lopulla ohi.

LOPPUKAUTTA ajatellen kulunut viikonloppu oli joukkueelle erittäin tärkeä. Hurrikaani osoitti, että se on viimeistään nyt ilmoittautunut mukaan taistelussa pudotuspelien kotiedusta.
Savon voitokkaan vieraskiertueen takaa löytyy paljon positiivista: Karri Kutinlahti käytti peliaikansa maksimaalisesti hyödykseen. Molemmissa otteluissa keskipelaaja torjui tehokkaasti (6) ja myös yhteispeli Maksim Buculjevicin kanssa toimi moitteettomasti. Sen lisäksi paljon kehuttu Rumpunen oli tasainen suorittaja, joka hoiti myös hyökkäyspelaamisen hienosti.
Kun kapteeni Oivanen on nyt ehkä uransa kovimmassa kunnossa, Rantanen saa taas nukkua yönsä rauhassa.
Se, mikä pisti eniten silmään, oli joukkueen asenne. Kentällä oli kerrallaan kuusi mustakeltaista pelaajaa, jotka taistelivat ja puolustivat paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella. Buculjevic oli passarin tontilla kuningas. Serbialainen osoitti, että nyt maistuu työnteko ja sitä myöden passipelaaminenkin on saanut uusia kikkoja.
– Ehkä sellainen luottamus kanssapelaajaan on myös huomioitava. ”Bucu” oppii koko ajan joukkueen pelaamisesta erilaisissa tilanteissa ja se totta kai näkyy meidän hyökkäämisessä.
Savon kiertueella Hurrikaani oli kannustamassa yli 20 fania, jotka takasivat vieraspeleissä hienon tunnelman.
– Iso kiitos faneille. Pitkä ja kova viikonloppu heillekin ajella bussilla joukkueen perässä. Haluan kiittää joukkueen puolesta fanejamme, molemmissa vieraspeleissä oli kuin pudotuspelitunnelma.

HURRIKAANIN pelit jatkuvat lauantaina kotipelillä Rantaperkiön Iskua vastaan.

Valtteri Arra