Hurrikaanilla voittoisa matka pohjoiseen

0

LENTOPALLO Team Lakkapää–Hurrikaani 1–3 (25-23, 20-25, 25-27, 18–25). Lentopalloseura Etta–Hurrikaani 1–3 (19-25, 25-27, 25-23, 18–25).
Hurrikaani-Loimaan voitokas vuosi 2018 jatkui kahdella vierasvoitolla. Tiistaina Rovaniemellä se kukisti Team Lakkapään ja päivää myöhemmin oli vuorossa Oulu ja Lentopalloseura Etta. Molemmat pelit olivat Hurrikaanin vahvaa pelaamista, eikä se antanut kummassakaan ottelussa vastustajalle mahdollisuuksia voittoon.
Päävalmentaja Lauri Rantanen on vuoden vaihteen jälkeen loihtinut joukkueen sellaiseen lentoon, että harva siihen olisi uskonut vielä syksyllä. Rajusti viime kaudesta muuttunut joukkue on hitsaantumassa tiiviiksi ja ennen kaikkea voittavaksi lentopallojoukkueeksi.
Tällä(kin) kertaa voitot irtosivat vähien omien virheiden turvin. Hurrikaani hyökkäsi varmasti, ja syksynkaltaisesta räiskimisestä ei ole enää tietoakaan. Tomi Rumpusen liityttyä joukkueeseen vastaanottopelaaminen on selvästi rauhoittunut, mikä antaa Maksim Buculjevicille paremmat lähtökohdat pelin rakentamiselle.
– Kyllä nämä Lapin voitot olivat meille henkisesti isoja voittoja. Pelattiin ehkä syksyllä hiukan heikommin ja taisi meillä olla jonkinlainen tappioputkikin päällä. Nyt mennään kuitenkin vahvassa myötätuulessa, Rantanen kommentoi.

TIISTAIN PELISSÄ Antti Ropponen loukkasi nilkkansa ottelun kolmannessa erässä ja Rantanen marssitti hakkurin paikalle Max Staplesin. Australialainen onnistui puolentoista erän verran Lakkapäätä vastaan ja koko pelin Ettaa vastaan erinomaisesti. Myös valmennus arvosti Staplesin pelaamista oudolla pelipaikalla.
– Oli kova suoritus Maxilta hypätä kesken kaiken hakkurin paikalle. Ja Rovaniemellä mieheltä nähtiin muutama iso ja rohkea piste.

VOITOKKAAN Lapin kierroksen yhteisiä pelillisiä nimittäjiä olivat hyvä torjuntapelaaminen ja taktisesti onnistunut syöttöpeli. Molemmissa otteluissa Hurrikaani onnistui pakottamaan vastustajan rakentamaan peliä heikoista paikoista, jolloin Matti Oivasen johdolla joukkue ehti rakentamaan huolellisesti torjunnan verkolle.
– Torjunta- puolustuspeli on mennyt valtavasti eteenpäin. Saadaan suoria torjuntapisteitä, mutta myös vaimennuksia ja päästään sen jälkeen hyökkäämään.
Kun tammikuussa Hurrikaani teki pari pitkää vierasmatkaa akselilla Kuopio-Pielavesi ja Rovaniemi-Oulu sekä pelasi kotona Akaata ja Iskua vastaan, pääsee se nyt valmistautumaan rauhassa runkosarjan viimeisiin otteluihin.

JOUKKUEELLA on jäljellä runkosarjassa seitsemän ottelua, ja mahdollisuudet runkosarjan kakkospaikkaan ovat vielä täysin realistiset. Itse asiassa näyttää siltä, että Hurrikaani nappaa toisen sijan.
– Meillä on seuraavaan neljään viikkoon vain kolme peliä, joten ensin hiukan levätään ja sitten vedetään kova fysiikkajakso. Kaikki tekeminen ja harjoittelu tähtäävät jo pudotuspeleihin, tietää päävalmentaja.
Kahden viikon päästä (7.2.) Loimaalle saapuu sarjajohtaja Valepa.

Valtteri Arra