Hurrikaanille kahden pisteen tuliaiset pohjoisesta

0

LENTOPALLO Team Lakkapää–Hurrikaani 2–3 (24–26, 25–21, 25–23, 18–25, 7–15).
Kokkolan Tiikerit–Hurrikaani 3–1 (22–25, 25–19, 25–16, 25–23).

 

Hurrikaani päätti vuoden 2017 kahteen pitkän matkan vieraspeliin. Ensin perjantaina vastassa oli Rovaniemellä Team Lakkapää ja seuraavana päivänä Kokkolassa Tiikerit. Näistä tuplapeleistä tuliaisina oli vain kaksi sarjapistettä, koska lauantaina Tiikerit oli tyly isäntä. Kaikki näytti hyvälle vielä perjantaina, jolloin Hurrikaani kukisti viiden erän taistelun jälkeen Lakkapään. Voittopelissäkin oli näkyvissä samat ongelmat, jotka toistuivat vielä pahemmin päivää myöhemmin Kokkolassa. Hurrikaani teki Rovaniemellä 20 syöttövirhettä ja 11 suoraa hyökkäysvirhettä. Sen vastapainoksi joukkue esitti erinomaista vastaanottopelaamista ja torjuntatyöskentelyä. Ottelun mielenkiintoisin yksityiskohta sattui heti ensimmäiseen erään, jota Hurrikaani oli jo häviöllä 19–15, mutta Thomas Douglas-Powellin neljällä peräkkäisellä ässäsyötöllä se nousi rinnalle ja ohi erävoittoon. Douglas-Powell viihtyi muutenkin Lapin kaamoksessa. Australialaiselle kirjattiin 16 pistettä, neljä ässää ja keltainen kortti. Ratkaisevassa viidennessä erässä Hurrikaani ei antanut Lakkapäälle minkäänlaisia mahdollisuuksia vaan hyökkäsi 67 prosentin tehoilla ja tylsytti kotijoukkueen pelaamisen totaalisesti.

Päivää myöhemmin Kokkolassa Hurrikaanin ei enää onnistunut jatkaa voittokulkua Tiikerien kustannuksella. Vaikka avauserä vielä kirjattiin Hurrikaanille, sen jälkeen Tiikerit paransi pelaamistaan vahvan hakkurin Fredric Gustavssonin johdolla. Ruotsalainen hyökkäsi kaikkiaan 20 pisteen arvoisesti. Sen lisäksi hakkuri syötti kolme ässää Hurrikaanin kenttään.
– Meillä Ropponen pelasi hyvän ensimmäisen erän, mutta sen jälkeen mies ei saanut toisessa erässä kuin kaksi passia, ihmetteli Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen.
Kun hakkuri oli tavallaan täysin työttömänä, pääsi Tiikerit ilmaiseksi otteluun kiinni ja sen jälkeen kolme seuraavaa erää menikin kotijoukkueelle. Tappiollisen Tiikerit-pelin ja voitokkaan Lakkapää-ottelun yhteisiä nimittäjiä olivat karmaisevat määrät syöttö- ja hyökkäysvirhettä. Kokkolassa Hurrikaani lahjoitti syöttövirheillä 23 pistettä ja suorilla hyökkäysvirheillä 12 pistettä.
Positiivista oli kapteeni Matti Oivasen tasaisen vahva pelaaminen molemmissa otteluissa. Kapteeni on paremmassa kunnossa kuin viime kaudella, ja se näkyy tilastoissa. Oivanen saldosi kahteen vieraspeliin yhteensä 30 pistettä, 7 ässää ja 8 torjuntaa. Myös Douglas-Powell oli vahva hyökkäyspelissä, mutta sen hermokontrollissa on paljon parannettavaa. D-P ”saalisti” molemmista peleistä keltaisen kortin ja näyttää nousevan tuomarien silmätikuksi ohi Jesse Mäntylän.
Vuosi päättyi Hurrikaanin osalta tappioon, mutta sitä ei voi jäädä suremaan. Tammikuusta on tulossa joukkueelle melkoinen haaste, sillä se pelaa Suomen cupin menestyksestä riippuen 7–8 peliä. Tammikuu sisältää pitkät vierasmatkat Pielavedelle, Kuopioon, Ouluun ja toistamiseen Rovaniemelle. Joten kovinkaan paljoa ei Rantanen ehdi joukkueen kanssa paneutumaan harjoitteluun, vaan aika kuluu valmistautuessa peleihin ja matkustaessa pitkin Suomea. Runkosarjan sijoituksen suhteen joukkueen tammikuun ohjelma on äärettömän tärkeä. Se kohtaa periaatteessa kaikki sarjassa ylempänä olevat joukkueet – vieläpä vieraskentällä.

Valtteri Arra