Loimaalla asuntojen hinnat laskevat lähivuosina, ennakoi kiinteistönvälitysketju

0

Loimaalla asuntojen hinnat laskevat lähivuosina. Kiinteistömaailman uuteen ennustemalliin pohjautuvan selvityksen mukaan hinnat laskevat 1,2 prosenttia vuodessa. 

Myös Oripäässä hintakehityksen arvioidaan olevan miinusmerkkistä, 0,6 prosenttia vuodessa. 

Kiinteistömaailman ennusteen mukaan asuntojen hinnat ovat laskussa 70 kunnassa. 

– Suomesta löytyy 70 kuntaa, joissa asuntojen hintakehitys on lähivuosina laskeva. Niissä asuu tällä hetkellä reilut puoli miljoonaa suomalaista. Näissä kunnissa on tehtävä tosissaan työtä palveluiden ja työpaikkojen eteen alueellisen houkuttelevuuden säilyttämiseksi, Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Erkki Heikkinen pohtii tiedotteessa.

Nousevia hintakehityksen kuntia on yhteensä 32 kappaletta. Näissä asuu 1,92 miljoonaa suomalaista eli 36 prosenttia väestöstä. Turku kuuluu Suomen kaupunkeihin, joissa asuntojen hinnat nousevat vauhdikkaimmin lähivuosina. Turussa hinnat nousevat 1,5 prosenttia vuodessa. 

Eniten hintojen ennakoidaan nousevan Helsingissä, jossa hintojen nousu on 3 prosenttia vuodessa, kertoo Kiinteistömaailma. Kokkolassa hintojen nousun ennakoidaan olevan myös kovaa, 2,4 prosenttia. Tampereella hintojen nousu on 1,6 prosentteja ja Espoossa 1,5 prosenttia.

Nousevia kuntia on yhteensä 32 kappaletta. Näissä asuu 1,92 miljoonaa suomalaista eli 36 prosenttia väestöstä.

Kiinteistömaailman mukaan ennusteessa on otettu huomioon tärkeimmät asuntomarkkinoiden trendit, asuntoilmoittelu Etuovi.com:issa, kiinteistönvälittäjien tekemät asuntokaupat, asuntojen myyntiaikojen kehitys, uudisrakentaminen, kuluttajaluottamus, kuntien avainluvut sekä kansantalouden indikaattorit.

Lähes 90 prosenttia suomalaisista asuu kunnissa, joissa asuntojen arvon kehitys on tasainen tai kasvusuuntainen, käy ilmi Kiinteistömaailman ennusteesta. Oripää kuuluu tähän ryhmään. 

Kehityksen taustalla on Kiinteistömaailman mukaan kiihtyvä kaupungistuminen, joka jakaa kunnat entistä selvemmin kasvajiin ja laskijoihin. Pääkaupunkiseutu, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kuopio ja Seinäjoki toimivat alueidensa moottoreina ja muuttoliikkeen imureina.