Monta ensikertalaista jäi kiinni huumerikoksista

0

LOIMAAN SEUTU Lounais-Suomen poliisilaitos ja Hämeen poliisilaitos suorittivat 18.–19. tammikuuta Loimaalla ja Forssassa yhtäaikaisen tehostetun huumausaineiden katuvalvontaiskun.
Loimaan seudulla poliisi paljasti iskussa yhteensä 16 epäiltyä huumausainerikosta tai huumausaineen käyttörikosta. Peräti 11 oli ensikertalaisia huumausainerikoksissa. Pääosin poliisi takavarikoi marihuanaa, mutta pieniä määriä myös amfetamiinia ja epäiltyä LSD:tä.

Forssassa poliisi kirjasi valvonnan aikana 11 rikosilmoitusta. Vain kahteen niistä eivät liittyneet huumausaineet. Kaikki epäillyt olivat lähes poikkeuksetta poliisille entuudestaan tuttuja henkilöitä. Myös Forssan takavarikot kohdistuivat pääosin marihuanaan. Vastaavasti Forssassa tavattiin pieniä määriä amfetamiinia ja epäiltyä LSD:tä sekä huumaavia lääkevalmisteita.
Iskuja ja yhteistoimintaa on tarkoitus jatkaa tulevaisuudessa, ja toiminnan kohteeksi otetaan erilaiset yhteiskunnan rikos- ja häiriöilmiöt.

Poliisin tarkoituksena on ottaa jatkossa myös poliisilaitosten reuna-alueet entistä paremmin valvontaan ja yhteistyötä tekemällä tehostaa toimintaa. Yhteistyö sisältää tietojen vaihtoa ja jatkossa myös työvoima-apua tarkoituksena saada poliisilaitosten henkilöstö tutustumaan aiempaa enemmän toisten alueiden henkilöstöön ja toimintaan. Jatkossa yhteisiskujen muodossa tehdään myös poliisilaitosrajat ylittävää poliisitoimintaa. Yhteistoimintaan on tarvittaessa käytettävissä molempien poliisilaitosten koko henkilöstö.