”Hyvää sadatta itsenäisyyspäivää” – Suomusjärven itsenäisyyspäiväjuhlasta kertova kirjoitus voitti Kemut-kisan

0

Suomusjärvi-seuran artikkeli Suomi 100 -itsenäisyyspäiväjuhlasta voitti Kaffepaussin Kemut-kisan. Voittaja-artikkelin on kirjoittanut seuran hallituksen jäsen Mari-Anne Mielikäinen.

Kemut-kisassa arvottiin palkinto kaikkien loppuvuoden juhlista ja tilaisuuksista kertoneiden välillä. Kisaan tuli lukijoilta artikkeleita muun muassa erilaisista  itsenäisyyspäivän vietoista, pikkujouluista ja muista juhlista.

Lue voittajaksi arvottu artikkeli tästä.

Suomusjärvi-seura järjesti itsenäisyyspäiväjuhlan yhdessä monen muun paikallisen yhdistyksen ja vapaaehtoisen kanssa. Juhlassa oli ohjelman tekijöitä ekaluokkalaisista sotaveteraaneihin.

– Jokainen yhdistys toi kortensa kekoon omalla osaamisellaan ja lopputulos oli todella lämminhenkinen tilaisuus. Kuvaavaa oli, että lopuksi koululaiset kukittivat veteraanit ja he toivottivat toisilleen hyvää sadatta itsenäisyyspäivää: toinen oli taistellut itsenäisyyden Suomelle ja toinen oli saanut nauttia itsenäisyyden tuomasta vapaudesta jo elämänsä kymmenen vuotta, hehkuttaa Mari-Anne Mielikäinen.

Kirjoitus Kaffepaussiin kannatti, sillä seura sai kokouskahvit kuukausiksi eteenpäin. Pääpalkintona oli nimittäin viisi kiloa kahvia.

Suomusjärvi-seura on yhdistys, joka ajaa entisen Suomusjärven kunnan alueella asuvien ihmisten sekä kesäasukkaiden asioita ja vaalii Suomusjärven kulttuuriperinnettä.

Lue pidempi artikkeli voittajasta Kaffepaussista.

 

Kaffepaussi

  • Salon Seudun Sanomien ajanvietesivusto löytyy osoitteesta kaffepaussi.fi.
  • Sivustolle voi lähettää kirjoituksen yhdistyksen, seuran, joukkueen, harrastajaporukan tai kaveriporukan kemuista.
  • Kemut tarkoittavat erilaisia tilaisuuksia, juhlia, retkiä, illanviettoja, kokoontumisia tai tapaamisia.
  • Artikkeli lähetetään sivulla olevan lomakkeen kautta.
  • Toimitus tarkistaa artikkelin ennen julkaisua.
  • Kaffepaussista löytyy myös lukijoiden lähettämiä kuvia ja vitsejä.
  • Kuvat ja vitsit lähetetään myös sivustolla olevan lomakkeen kautta.
  • Joka lauantai Kaffepaussissa ilmestyy tietovisa, Viikon tusina.
  • Kaffepaussi on yhdeksän sanomalehden yhteinen sivusto. Mukana ovat  Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-lehti, Kunnallislehti, Laitilan Sanomat, Loimaan lehti, Paikallislehti Somero, Salon Seudun Sanomat, Turun Sanomat ja Uudenkaupungin Sanomat.