Kymmenen jäi kiinni huumevalvontaiskussa Loimaan seudulla

0

LOIMAAN SEUTU Poliisi paljasti 8.–9. helmikuuta tehdyssä huumausaineiden katuvalvontaiskussa kymmenen epäiltyä huumausainerikosta tai huumausaineen käyttörikosta.
Kolmessa tapauksessa epäilty oli ensikertalainen. Pääosin takavarikoitiin marihuanaa. Lisäksi epäiltyjen hallusta löytyi pieniä määriä amfetamiinia ja huumaavia lääkevalmisteita.
Valvontaisku oli Lounais-Suomen poliisilaitoksen ja Hämeen poliisilaitoksen yhteistyötä, ja se tehtiin yhtä aikaa Forssassa ja Loimaalla. Yhteisisku oli jatkoa 18.–19.1. tehdylle päänavaukselle yhteistyön syventämiseksi. Edellisen katuvalvontaiskun hyvien tuloksien ja kokemusten johdosta poliisi jatkoi samalla teemalla.
Tällä kertaa yhteistyötä syvennettiin siten, että toimittiin osittain myös poliisilaitosrajat ylittäen. Valvontaiskuun ja näkyvään valvontaan osallistui vahva henkilöstöresurssi molemmista poliisilaitoksista. Poliisi mukaan tuloksekkaaksi osoittautunutta yhteistoimintaa tullaan jatkamaan vuoden mittaan aiemmin sovittujen linjausten mukaan.

FORSSAN SEUDULLA  iskussa paljastui epäilty törkeä huumausainerikos, törkeä dopingrikos, kaksi huumausainerikosta, yhdeksän huumausaineen käyttörikosta, useita epäiltyjä rattijuopumuksia, kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta, kaksi lievää ampuma-aserikosta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapito. Operaation aikana oli kiinniotettuina useita rikoksesta epäiltyjä ja yksi pidätettynä.
Operaatiossa tavattiin myös useita etsintäkuulutettuja, ja valvonnassa havaitun johdosta jouduttiin tekemään myös yksi lastensuojeluilmoitus.
Poliisin haltuun takavarikkoon jäi isohko määrä huumausaineita ja dopingaineita, huumausaineiksi ilman reseptiä luokiteltavia lääkeaineita, ampumatarvikkeita ja toisen vahingoittamiseen soveltuvia esineitä.