Rockets otti kiinnityksen välieriin

0
Tuomas Järvinen (58), Antti Mäkelä (71) ja Jesse Ruohonen (30) olivat illan Rockets-onnistujia. Kuva: Tapani Korvenpää

JÄÄKIEKKO Rockets–Haka Hockey 3–1 (2–0, 0–0, 1–1).
Kevään pudotuspelit alkoivat ja Rockets otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan lyömällä Paimion Haka Hockeyn tasaisessa väännössä 3–1. Paikka välieriin irtoaa kahdella voitolla, joten ottelupari on Rocketsille katkolla lauantaina Paimiossa.
Rockets tuli peliin hyvin latautuneena ja oli lievästi niskan päällä ensimmäisessä erässä. Sakari Kaaja avasi illan maalihanat ajassa 7.22, ja ajassa 11.41 Tuomas Järvinen runnoi ylivoimalla 2–0. Toinen erä oli tasaväkistä vääntöä, ja kumpikaan ei päässyt aivan superpaikkoihin. Paras paikka tuli kotijoukkueelle, kun Marko Heino pääsi koettamaan rangaistuslaukauksella lisämaalia, mutta harhautukset eivät tällä kertaa purreet Hakan hyvin pelanneeseen maalivahti Sami-Pekka Ansioon.

Tuomas Järvinen (58), Antti Mäkelä (71) ja Jesse Ruohonen (30) olivat illan Rockets-onnistujia. Kuva: Tapani Korvenpää

Kolmannen erän alkuun Mika Tasala toi vieraat maalin päähän, ja tämän jälkeen Haka oli kentällä painostavampi osapuoli. Varsinkin, kun kotijoukkue syyllistyi pariin peräkkäiseen jäähyyn. Paine hellitti vasta ajassa 58.53, kun Tomi Pietilä latasi 3–1-loppunumerot tyhjiin Hakan yrittäessä tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.
Ottelu oli niin tasainen vääntö kuin oli syytä odottaakin. Rockets onnistui äärimmäisen hyvin puolustuspäässä, jossa maalivahti Jesse Ruohonen oli viimeisenä lukkona. Myös alivoimapelaaminen oli hyvällä mallilla. Ikävää jobinpostia Rocketsille tuli pelin loppupuoliskolla, kun Tomi Korvenpää, polvivamman takia, ja Saku Vuori, alavartalovammam takia, joutuivat jättämään leikin kesken ja varsin hyvin toimineet ketjut menivät täysin uusiksi. Kummankin pelaaminen tulevissa peleissä on myös kyseenalaista.
Lauantaina Rocketsilla on ensimmäinen ottelupallo ja mahdollisuus lyödä tämä sarja poikki, mutta Haka tulee varmasti kotonaan entistä sisuuntuneempana kaukaloon. Mikäli Haka voittaa, niin ratkaiseva kolmas ottelu pelataan sunnuntaina Loimaalla kello 17.30.

Pekka Lehto