Valepa liian vahva Hurrikaanille

0
Päävalmentaja Lauri Rantanen antoi ohjeita Dmitry Shestakille. Kuva: Juuso Riponiemi
Päävalmentaja Lauri Rantanen antoi ohjeita Dmitry Shestakille. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Valepa 0–3 (20–25, 21–25, 21–25).
Ensimmäisenä suomalaisena seurajoukkueena Mestarien liigaan päässyt Vammalan Lentopallo osoitti keskiviikkona, että sen rutiinitaso oli ainakin vielä liian kova Hurrikaanille. Valepan pelaaminen näytti välillä helpolta- jopa pelottavan helpolta. Se ei antanut missään vaiheessa kotijoukkueelle mahdollisuuksia vaan hallitsi ottelua alusta loppuun saakka.
– Meillä oli tänään mukava ja rento fiilis pelata. Tämä oli koko joukkueen voitto. Ei ollut heikkoa lenkkiä meidän joukkueessa, ja sen takia pelaamisemme oli noin vahvaa, totesi kokenut 39-vuotias passari Mikko Esko.
Vaikka tulos oli Valepan kannalta selvä, Hurrikaanin ei kannata olla lopputulokseen kovinkaan pettynyt. Tämän kauden kahteen aikaisempaan kohtaamiseen verrattuna se pelasi vahvemmin ja pystyi edes haastamaan suurinta mestarisuosikkia.
– Avauserä oli meiltä ehkä kauden parasta lentopalloa. Harmi vaan, että se ei riittänyt erävoittoon, Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen mietti.

LOPPUTULOKSEN kannalta suurimmat erot tulivat hyökkäysten päättämisissä ja torjunta-puolustuspelaamisessa. Kun tulikuuma hakkuri Urpo Sivula oli pelipäällä (18 pist.3 ässää, hyök% 62) ja häntä säesti toisella laidalla ruotsalainen yleispelaaja Erik Sundberg (12 pist. hyök% 61), teki se isäntien torjuntapelaamisesta entistä haastavampaa. Sen lisäksi Valepa onnistui puolustamaan ihailtavasti Hurrikaanin hyökkäyksiä takaisin jatkopallopelattavaksi ja vielä niin, että saivat rakennettua laadukkaita hyökkäyspaikkoja. Näissä tilanteissa Esko ja Olli Kunnari olivat erityisen vahvoja.
Valepan päävalmentaja Sami Kurttila totesi pelin jälkeen, että Mestarien liigan kovat pelit ovat koulineet heidänkin pelaamista, mikä saattoi näkyä vierasjoukkueen kannalta positiivisella tavalla. Kun se joutui rakentamaan peliä muun kuin Eskon kautta, ei otteissa ollut minkäänlaista hosumista tai sähellystä. Kotijoukkue oli aina hätää kärsimässä, kun joku muu kuin Maksim Buculjevic joutui passaamaan. Ainakaan se ei kyennyt rakentamaan yhtä laadukkaita hyökkäyspaikkoja kuin vastustaja.

KOTITAPPIO katkaisi Hurrikaanin kuuden ottelun voittoputken. Samalla se oli ensimmäinen tappio liigassa tämän vuoden puolella. Valepalle voitto oli jo kymmenes perättäinen Hurrikaanista. Enemmän kuin sarjapisteet, tappioputken katkaiseminen Valepa-peleissä olisi ollut melkein tärkeämpää. Voitolla olisi saattanut olla Hurrikaanin kannalta henkisesti iso merkitys.
Hurrikaanilta oli poissa pelistä pitkäaikaispotilas Kasimir Vuorinen, mutta hänen seuraksi oli liittynyt Karri Kutinlahti, joka potee lievää keskivartalovammaa. Antti Ropponen pääsi kentälle vasta kolmannessa erässä, koska hakkuri loukkasi nilkkansa pari viikkoa sitten Oulussa.

Valtteri Arra